Cevizi kır gripten korun

Meteoroloji kar yağışı beklenirken, vücudunuzu bu beklenmedik duruma yediklerinizle hazırlayın. İşte koruyucu besinlerin listesi...

takvim.com.tr
takvim.com.tr GAZETE
ABONE OL
Cevizi kır gripten korun
Grip sezonu açıldı. Soğuk havaların ani gelişi ve kapalı alanlara hapsolmamız virüslerin oluşumuna ve hızlı yayılmasına neden oluyor. Uzmanlar, hastalanmadan bu dönemi atlatmanın formülünün düzenli uyku ve doğru beslenme olduğunu söyledi.
İşte uzmanların beslenme önerileri...

TURUNÇGİLLER: C vitamini kaynağıdır. Özellikle sigara kullananların gribe yakalanma riski daha yüksek olduğu için turunçgilleri daha çok tüketmeli.

ELMA: Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği olan elma, B3 ve E vitamini, potasyum ile bol miktarda pektin içerir. Düzenli olarak elma yiyen kişilerin gribe yakalanma riski azalır.

SARIMSAK:
İçerdiği sülfür maddesi, gribe yakalanma riskini 2.5 kat azaltıyor. Virüsü öldürme özelliği de bulunuyor.

SOĞAN: En doğal antibiyotiktir. Gribe karşı bağışıklık sistemini güçlendiren "quercetin" isimli bir madde de bulundurur.

KIRMIZI BİBER: Bir çok meyvede bulunan C vitamininin 2 katını içerir. Bu sayede gribin etkisini yüzde 80 oranında azaltır.

LAHANA: Ispanak ve lahana gibi koyu yeşil renkli yaprağa sahip sebzeler, bağışıklık sistemini gribe karşı güçlendiren D vitamini bakımından zengindir.

BAL: Antibakteriyel özelliklere sahip balın, çaya ya da yoğurda katarak tüketilmesi hastalıklara karşın korunmanızda daha etkin olur.

YOĞURT: İçeriğinde, bağırsaklardaki mikroplarla savaşan, yararlı bakteriler olan probiyotik bulunur. Böylece grip virüsü vücutta barınamaz.

BADEM: Hastalıklarla savaşan antioksidan ve E vitamini bakımından zengindir. Gripten korunmak için her gün, bir ara öğün olarak, 24 tane badem yenmeli.

CEVİZ: Antioksidan selenyum soğuk algınlığa karşı koruma sağlar. Her gün muhakkak tüketilmeli.