Cevizi kır gripten korun
Meteoroloji kar yağışı beklenirken, vücudunuzu bu beklenmedik duruma yediklerinizle hazırlayın. İşte koruyucu besinlerin listesi...

İşte uzmanların beslenme önerileri...
TURUNÇGİLLER: C vitamini kaynağıdır. Özellikle sigara kullananların gribe yakalanma riski daha yüksek olduğu için turunçgilleri daha çok tüketmeli.
ELMA: Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği olan elma, B3 ve E vitamini, potasyum ile bol miktarda pektin içerir. Düzenli olarak elma yiyen kişilerin gribe yakalanma riski azalır.
SARIMSAK: İçerdiği sülfür maddesi, gribe yakalanma riskini 2.5 kat azaltıyor. Virüsü öldürme özelliği de bulunuyor.
SOĞAN: En doğal antibiyotiktir. Gribe karşı bağışıklık sistemini güçlendiren "quercetin" isimli bir madde de bulundurur.
KIRMIZI BİBER: Bir çok meyvede bulunan C vitamininin 2 katını içerir. Bu sayede gribin etkisini yüzde 80 oranında azaltır.
LAHANA: Ispanak ve lahana gibi koyu yeşil renkli yaprağa sahip sebzeler, bağışıklık sistemini gribe karşı güçlendiren D vitamini bakımından zengindir.
BAL: Antibakteriyel özelliklere sahip balın, çaya ya da yoğurda katarak tüketilmesi hastalıklara karşın korunmanızda daha etkin olur.
YOĞURT: İçeriğinde, bağırsaklardaki mikroplarla savaşan, yararlı bakteriler olan probiyotik bulunur. Böylece grip virüsü vücutta barınamaz.
BADEM: Hastalıklarla savaşan antioksidan ve E vitamini bakımından zengindir. Gripten korunmak için her gün, bir ara öğün olarak, 24 tane badem yenmeli.
CEVİZ: Antioksidan selenyum soğuk algınlığa karşı koruma sağlar. Her gün muhakkak tüketilmeli.