Ekmeğe kan'ma

Türkler'in ana besin maddesi şaşırttı! Bilimadamları, 0 kan grubunun ekmeye ihtiyacı olmadığını, A grubunda ise bu durumun değiştiğini açıkladı

takvim.com.tr
takvim.com.tr GAZETE
ABONE OL
Ekmeğe kan’ma
İngiliz bilimadamları ezberbozdu! İngiltere'deki Exeter Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, ekmek tüketim ihtiyacının kan grubuna göre değiştiğini ortaya koydu. Bilimadamları, "kan grubu ve ekmek tüketimi" konusunda 4 yıl boyunca 142 kişi üzerinde araştırma yaptı.

'BEYAZDAN KAÇININ'
Çalışmaya göre, kan grubu 0 olanların ekmeğe ihtiyacı olmuyor. Çünkü buğdaygillerde bulunan gluten maddesi, 0 grubunu çok az etkiliyor. "Sıfırlar", ekmeği hayatlarına sokmasalar bile bu durumdan olumsuz yönde etkilenmiyor. A grubunda ise durum farklı oluyor. A grubunun, mutlaka ekmek tüketmesi gerekiyor. Bu kişiler için çavdar ve kepekli undan yapılan ekmekler fayda sağlıyor. A grubu ekmek tükettiği sürece sağlıklı ve enerjik bir hayat sürüyor. Bilimadamları ise yenilmesi gereken ekmek çeşidi konusunda şu uyarıda bulunuyor: "Beyaz ekmekten uzak durun."

* Uzmanlar, 0 kan grubuna sahip kişilerin, ekmek yeseler de yemeseler de bu durumdan olumsuz yönde etkilenmediğini belirtti. A grubundakilerin ise buğday ekmeğini tüketmeleri gerektiği açıklandı. Tahılların besinleri enerjiye çevirdiğine dikkat çekildi.

* Türkiye'de halkın yüzde 39'unun kan grubunun A RH pozitif. Bu nedenle ülkemizde ekmek tüketiminin fazla olduğu düşünülüyor.