Domates tazelik verir

takvim.com.tr
takvim.com.tr GAZETE
ABONE OL
Domates tazelik verir
Özellikle lif açısından zengin, kabuklarıyla yenildiğinde sindirimi kolaylaştıran domates, mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur, kabızlığı giderir. İyi bir idrar söktürücüdür ve böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Kanı temizler. Kanseri, özellikle de prostat kanserini, önlemede çok etkilidir.

Roka ye kuvvetlen
Roka, bir çok faydalı minerali içerir. Karaciğerin dostu, mideyi kuvvetlendirici, kansızlığı gideren, salata şeklinde yenen roka, tadı ve asitleri ile midenin sağlıklı şekilde çalışmasını sağlar. Hazmı arttırır, iştahı açar, böbrekleri çalıştırır, idrar söktürür ve karında toplanan suyu boşaltır.

Bağışıklığı güçlendirir
Soğan, vücut direncini arttırır ve vücuda kuvvet verir. Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Yüksek tansiyonu düşürür. Soğuk algınlığı, grip, astım ve bronşit hastalıklarında faydalıdır. Nefes yollarını açar ve öksürüğü keser. Damar tıkanıklığını önler.

Vitamin deposu
Sivri biber, mideyi kuvvetlendirir, iştah açar. Bir çok kanser türüne yakalanma riskini azaltır, kalp-damar hastalıklarından korur. P vitamini ile damarları yumuşatıp kanamayı önleyen sivri biber, içerdiği K vitamini ile de kanın pıhtılaşma kabiliyetini arttırarak kanamaları durdurur.

Armut kanı temizler
Yüksek tansiyonu düşürür ve kanı temizler. İdrar söktürmede ve böbreklerin düzgün çalışmasında etkilidir. Ayrıca kansızlığı giderir ve hazımsızlığı iyi gelir. Armut, içerdiği minerallerle sinirlerin yatışmasında ve zihin yorgunluğunun giderilmesinde etkilidir.

Elma kanserden korur
Özellikle sindirimi rahatlatmasıyla bilinen elma, bağırsak kanseri riskinin azaltılır. İçerdiği elma asidiyle bağırsakta bakteri oluşumunun önüne geçer ve bağırsakları güçlendirir. Ayrıca elma, diyet programı uygulayanlara uzmanlar tarafından önerilir.

Nar enerji verir
C vitamini açısından oldukça zengin olan nar, vücuda enerji verir, dinç tutar ve metabolizmayı çalıştırır. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlar. Hem tek hem de tatlıların üzerine konarak tüketilen nar, özellikle kadınlarda sık görülen meme kanseri riskini de azaltır.