Zerdeçal: Sarı, toz bir antioksidan olan zerdeçal, hafızayı güçlendirir ve daha aktif yapar. Zerdeçalı, baharatlı yemeklerinize ya da yumurta salatanıza toz olarak katabilirsiniz. Ya da şehriye çorbasına ekleyebilirsiniz.
Adaçayı: Nane ailesinin bir üyesi olan adaçayı, hafıza artırıcı olarak biliniyor ve beyni Alzheimer'a neden olan belirli süreçlere karşı koruyor. 2 çay kaşığı kurutulmuş adaçayını kaynamış suya atıp, şifalı etkiye sahip bir çay elde edebilirsiniz.
Sarımsak: Kan pıhtılaşmasını önlemeye yardımcı olan ve kanı incelten sarımsak, kolesterolü de düşürür. Güçlü bir antibiyotik olan sarımsak, fizyolojik yaşlanmayı ve yaşlanmaya bağlı hafıza kaybını azaltıyor.
Soğan: Dikkat güçlüğü çekenler için doğada birçok bitki bulunuyor. Bunların başında ise soğan geliyor. Soğan, aşırı yıpranmaya ve fiziksel yorgunluğa karşı iyi gelir. Kanı sulandırıp, beyin oksijeni daha iyi almasını sağlar.
Elma: Beyin hücrelerinin hafıza kaybına yol açacak şekilde zarar görmesini engelliyor ve dolayısıyla Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltıyor. Sağlık için günde en az iki ila dört adet elma tüketilmesi gereklidir.
Çikolata: Kakaoda bulunan "flavanol", beyne daha fazla oksijen gitmesini sağlıyor. Bu da beyni güçlendirerek, ileri yaşlardaki bellek sorunlarını azaltıyor.
Kahve: Kahvenin içerisinde bulunan kafein, zihin performansını, hafıza ve konsantrasyonu artırıyor.
Egzersiz: Haftada 3 kez yarım saatlik egzersiz, hafızayı zayıflatan stresi azaltıyor.
Sakız çiğnemek: Sakız çiğnemek, beynin aktif olarak çalışmasına yardımcı oluyor. Sağlık için şekersiz olması önemli.
B VİTAMİNİ İÇERENLER
B vitamini beynin en büyük dostudur. Et, balık, yağsız süt, yoğurt, muz, yeşil yapraklı sebzeler ve kuru baklagillerde yüksek oranda bulunur.
E VİTAMİNİ İÇERENLER
E vitamini hafıza ve öğrenme gücünü arttırır. Havuç, ıspanak, çilek, domates ve koyu yeşil yapraklı sebzeler ile bitkisel yağlarda ve buğdayda mevcut.