Salam-sucuk kanser nedeni

takvim.com.tr
takvim.com.tr GAZETE
ABONE OL
Salam-sucuk kanser nedeni
Salam, sucuk gibi işlenmiş et ürünlerindeki katkı maddelerinin kanser riskini artırıyor. Prof. Dr. Fatih Gültekin, "İşlenmiş et ürünlerinde antibakteriyel ve renk tutucu olarak sodyum ile potasyum nitrit kullanılır. Yapılan araştırmalara göre sosis, salam, sucuk ve pastırma gibi işlenmiş et ürünlerinden günde 50 gram tüketmek, bağırsak kanserine yakalanma riskini yüzde 21 artırmakta. Bu risklerden korunmak için işlenmiş et ürünleri tüketimine dikkat etmeliyiz. Özellikle fiyatı düşürmek amacıyla birçok ürüne katılan sentetik tatlandırıcılar, alerji ve migren ataklarını tetikleyici etki gösterebilir. Ayrıca böbrek yetmezliği olanlara, mineral dengeyi bozacağı için çok fazla tüketmemelerini öneriyoruz" dedi.