Gençlik iksiri nar

Cildim kuru, pul pul dökülüyor, kırışıklarım var' diyorsanız, çaresi yine tabiat anada saklı. Prof. Dr. Mocan, yıpranmış ciltlere karşı narı öneriyor

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :13 Haziran 2014
Gençlik iksiri nar
Daha canlı ve güzel bir cilde sahip olmanın yolu doğru beslenmeden geçiyor. Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, "Eğer kişi doğru beslenemiyorsa; bu durum ciltte solgunluk, kuruluk ya da lekelerle kendini belli eder. Cilt kurur ve çabuk yaşlanır" diyor. Prof. Dr. Mocan sağlıklı bir cilde sahip olmanın yollarını şöyle ise anlatıyor: Nar: Cilt kırışıkları için; çilek, yaban mersini, ahududu, böğürtlen, somon balığı, havuç, nar ve portakal tüketin. İçerdikleri zengin antioksidanlar sayesinde cildin yaşlanmasını geciktirir ve kırışıklıkları önler. Aynısafa çiçeği: Cilt hücrelerinin gelişimini artırır. Güneşten etkilenmiş ve yıpranmış cildi yumuşatır ve mikrop kapmaya karşı korur. Avokado: Deriyi kurumaktan korur. Yıpranmış ve yaşlanmış derileri iyileştirir. Elma: Cildi destekleyen E vitamini ve folik asit içeren elma, cildi berraklaştırır. Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, brokoli ve kereviz gibi sebzeler, yüksek antioksidanları ile cilde esneklik kazandırır. Kavun: Cildinizin rengi soluksa, günde birkaç dilim kavun yemek iyi gelir. Ayrıca kavun dirsek bölgesindeki sertleşme, kuruma ve pullanmayı önler. Dut: Kırışıklıklara iyi gelir. Ayrıca yaşlanmayı geciktiren antioksidan içerir. Cadı fındığı: Cildin dokusunu güçlendirir. Papatya: Yara iyileştirici özelliği bulunur. Ginseng: Cilt için tonik etkisi bulunur ve cildi gençleştirir. Kekik: Kırışıklıkların giderilmesinde etkilidir. Roka: Koyu renkli halkalar ve sivilceler için; ıspanak, roka, karahindiba gibi koyu yeşil sebzeleri tercih edin.

ALTIN KURALLAR

Güneş ışınlarına çok fazla maruz kalmayın.
Günde en az 8-10 bardak su için.
Alkol ve kafein tüketmekten kaçının.
Sigaradan ve dumanlı ortamdan uzak durun.
Hayatınızdaki stres faktörleri ile mücadele etmeyi ve rahatlamayı öğrenin.
Düzenli egzersiz yapın. 6 Demir yönünden zengin besinler tüketmeye özen gösterin.
Vitamin ve mineral yönünden dengeli ve yeterli beslenin.
Güne kahvaltı yapmadan başlamayın.
Günde 1-2 fincan yeşil çay tüketin.