KEFİR ŞİFA VERİR
Yoğurt prebiyotik, kefir ise probiyotik olarak tanımlanır. Bunlar vitaminlerin emilimini artırır hastalıklara karşı korur.
Yumurta, süt, balık, ıspanak, havuç, yeşilbiber enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.
E vitaminin en önemli görevi antioksidan özelliğidir. En zengin kaynakları; fındık, ceviz, badem, yeşil sebzeler, kuru baklagiller gibi besinlerdir.
KOKUSU BİLE FAYDALI
Sarımsak bağışıklık sisteminin baskılanmasını önler. Aynı zamanda kansere karşı etkili bir silahtır.
Maydanoz bir provitamin A (Beta karoten) kaynağıdır. Bu özelliği ile görme gücü, kılcal damar sistemi ve tiroid bezinin fonksiyonları üzerinde etkilidir.
Kayısı da enfeksiyonlara karşı vücut direncinin artmasında önemli rol oynar.