Tansiyona kudretli şifa!
Can sıkan yüksek tansiyonla başa çıkabilmek mümkün. Hastalığı yenmek için kudret narı, kereviz ve kuru erik yemek gerekiyor

SEBZELER
Kudret narı: Sitrulin olarak adlandırılan amino asit için iyi bir kaynak olan kudret narı tansiyonu düşürmek için oldukça etkili bir sebzedir. Yapraklı sebzeler: Ispanak, marul, lahana, pazı ve diğer yapraklı yeşillikler yüksek oranda lif ve mineral içerir. Bu tip sebzelerin düzenli olarak tüketilmesi damar tıkanıklığı riskini azaltır. Tansiyonu düşürür. Kereviz: İçerdiği 'phthalides' adlı fitokimyasal, arter çeperindeki kas dokusunu rahatlatarak kan basıncının düşmesine yardımcı olur. Havuç: Beta-karoten ve potasyum bakımından zengin olan havuç kalp hastalıkları riskini azaltır ve tansiyonu düşürür. Havucu çiğ, maydanozla veya naneyle birlikte suyunu sıkarak düzenli olarak tüketebilirsiniz. Domates: Tansiyonu düşürmeye yardımcı olduğu bilinen A, C ve E vitaminlerini içeren domates aynı zamanda iyi bir kalsiyum ve potasyum kaynağıdır. Domateste bulunan likopen kötü kolesterolün damar çeperinde birikmesini engelleyerek damar tıkanıklığa karşı koruma sağlar.
MEYVELER
Kuru erik: Potasyum zengini kuru erik az miktarda sodyum içerir ve yüksek tansiyonu olanlar için ideal bir atıştırmalıktır. Potasyum, kan damarlarındaki pıhtılaşmayı önler. Kan akışının düzenlenmesine yardımcı olur. Kavun: Magnezyum içeren kavun, tansiyonu düşürmek için önerilen meyveler arasındadır. Kavun-karpuz damar sertleşmesi riskini azaltır. Yabanmersini: Yabanmersini, çilek ve ahududu C vitamini, potasyum, besin lifi ve antioksidan zenginidir. Bu özellikleri ile damarlarda plak oluşumunu riskini azaltırlar. Muz: Bol potasyum içeren muz, kan basıncı düzeyini dengeler. Günde 2 adet muz yemek yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olabilir.