Ağrılara kekik masajı

Aşırı kilo, yorgunluk ve soğuk alğınlığının neden olduğu sırt ağrıları can yakıyor. Uzmanlar 'Bu sıkıntıya karşı zeytinyağı içine kekik atın. Ağrılara masaj yapın' şeklinde konuşuyor

takvim.com.tr
takvim.com.tr GAZETE
ABONE OL
Ağrılara kekik masajı
Sinirsel gerginlik, kötü duruş pozisyonları ve obezitenin tetiklediği sırt ağrılarıyla başa çıkabilmek mümkün. Uzmanlar özellikle kış aylarında sıkça görülen sırt ağrılarına karşı doğal karışımların iyi geldiğini bildiriyor. Sakinleştirici bitki çayları tüketimi ile stresten mümkün olduğunca uzak kalmanın önemli olduğunu aktaran uzmanlar ağrıları hafifletip rahatlama sağlayacak şu önerilerde bulunuyor...

KEKİK: Bir miktar taze ve güneş altında toplanmış kekik ince kıyıldıktan sonra bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek, ağzı sıkıca kapatılır. Daha sonra şişe 2 hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Gerektiğinde şişe çalkalanarak, iyice süzüldükten sonra söz konusu ağrılı bölgeye masaj yapılarak yedirilir.

ZEYTiNYAĞI: Cam bir su şişesinin içine ve yarısına kadar saf zeytinyağı konulup, ardından küçük parçalara ayrılmış portakal kabukları eklendikten sonra 2 hafta süresince güneş alabilecek bir yere bırakılıp, gerektiğinde söz konusu ağrılı bölgeye hafif masajlarla sürülerek kullanılır.

MISIR PÜSKÜLÜ: Bir litre suyun içine yeteri miktarda (su üstüne çıkmayacak şeklinde) mısır püskülü katılıp kaynatıldıktan sonra elde edilen mayi, masaj yapmak suretiyle kullanılır.

SEDEF OTU: 200 gram kadar kuş üzümü ve bir çorba kaşığı sedef otu bir litre su ile birlikte kaynatılır, elde edilen mayinin içine temiz bir bezi batırıp çıkarttıktan sonra sıkılmadan söz konusu ağrılı bölgeye sarılır.

PAPATYA: Bir miktar taze ve güneş altında toplanmış papatya çiçeği ince kıyıldıktan sonra bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenir. Ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe 2 hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Gerektiğinde şişe çalkalanarak, iyice süzüldükten sonra söz konusu ağrılı bölgeye masaj yapılarak yedirilir.

KARANFİL: Bir miktar karanfil bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe 2 hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Gerektiğinde şişe çalkalanarak, iyice süzüldükten sonra söz konusu ağrılı bölgeye masaj yapılarak yedirilir.

HARDAL TOHUMU: Bir yemek kaşığı hardal tohumu havanda dövülüp toz haline getirildikten sonra, ince kıyılmış kuru incir ile birlikte karıştırılıp söz konusu ağrılı bölgeye sürülerek üzeri sıcak bir bezle sarılır.

LAHANA:
İri bir lahananın geniş yaprakları kaynatılıp, ağrılı bölgeye sıcak bir halde konulur ve soğumasına yakın sıcak olan yenisi ile değiştirilir.
LİMON: Bir adet sulu limon sıkılıp aynı oranda gliserin ve saf alkol ile karıştırıldıktan sonra söz konusu ağrılı bölgeye sürülür.