Tam tahıllar; Tahıllar antioksidan kaynağıdır, iltihaba bağlı cilt hasarıyla savaşır. Vücudunuza yeterince B vitamini biyotini almazsanız, cildiniz kurur ve pul pul olur.
Kuruyemiş: İçerdiği E vitamini ile genç ve yumuşak bir cilt sağlar. E vitamini cildi yaşlandıran serbest radikallerle savaşır, özellikle cildi güneşin zararlı UV ışınlarının ürettiği serbest radikallere karşı korur. Fıstık ve ceviz harika bir cilt besini olan Omega yağ asitleri sağlar.
Kırmızı ve yeşil sebzeler; A vitamini ve beta-karoten içeren sebzeler parlak ve yumuşak bir cildiniz olmasını sağlar. Kırmızı ve turuncu sebzelerdeki beta-karoteni vücudumuz A vitaminine çevirir. A vitamini de hücrelerin hasar görmesini ve erken yaşlanmayı önler. Ispanak ve diğer yeşil yapraklı sebzelerde de bol miktarda A vitamini var. Bu da cildinizin yeni hücreler üretmesine yardım eder, kuruluğu azaltır ve cildinizin parlak, genç görünmesini sağlar.
Deniz ürünleri; Deniz ürünlerinin aktif bileşenleri Omega 3 yağ asitleri, çinkodur. Birçok balık türü ve kabuklu deniz hayvanları, özellikle istiridye ve somon gibi yağlı balık cilt için harika bir yiyecektir. Yeterince Omega alınınca cildinizde kuruluk ve iltihap olmaz. İltihap cildinizin daha hızlı yaşlanmasına neden olur. Ayrıca Omega 3 eksikliği yaşayanlar egzama ve sedef hastalığı gibi iltihabi bozukluklara daha yatkındır.