EBEGÜMECİ: İki avuç dolusu ebegümecini 5 litre suya koyun. Bir gece boyunca bekletip, ardından ısıtın. Banyo suyuna katarak banyo yapın.
DEFNE YAPRAĞI: Bir litre suyun içine ince kıyılmış 100 gram kadar taze defne yaprağı ve havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çorba kaşığı defne tohumunu atın. Kaynattıktan sonra süzerek söz konusu kaşıntılı bölgeye sürün.
ÇIBAN OTU: İki su bardağı dolusu çıban otunu, mikserden geçirin. Elde edilen özsuyunu, söz konusu kaşıntılı bölgeye sürün.
HÜNNAP: İyice kıyılmış iki tatlı kaşığı hünnap yaprağını bir litre su ile kaynatın. Süzdükten sonra sabah ve akşam birer su bardağı için.
AYVA TOHUMU: Küçük bir cezvenin içine bir bardak su ve havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir tatlı kaşığı ayva tohumunu katın. Kaynattıktan sonra elde edilen su ile söz konusu bölgeyi, sabah-akşam yıkayın. Bu işlem iyileşinceye kadar devam ettirin.
MUZ: Bir adet soyulmuş muzu ezin. Daha sonra üzerine bir su bardağı limon suyunu ilave edin. İyice karıştırılıp söz konusu bölgeye günde iki kez, sabah-akşam sürün. Bu işlem iyileşinceye kadar devam ettirin.
KIRLANGIÇ OTU: Bir miktar taze kırlangıç otunu mikserle ezin. Suyunu çıkardıktan sonra bu suyu söz konusu bölgeye günde 2 kez uygulayın.
TEREYAĞ: Yarım kahve fincanı yumuşatılmış tuzsuz terayağı ile bir tatlı kaşığı kınayı iyice karıştırın. Söz konusu bölgeye günde iki kez, sabah-akşam sürün. Bu işlemi iyileşinceye kadar devam ettirin.
ZEYTİNYAĞI: Bir su bardağı zeytinyağı ile bir kahve fincanı fundayı karıştırın. Güneş görebileceği bir yerde 1 hafta bekletin. Sonra söz konusu bölgeye günde sabah-akşam sürün. Bu işlemi iyileşinceye kadar devam ettirin.
MEŞE KABUĞU: Bir litre suyun içine ince kıyılmış 100 gram kadar meşe kabuğunu atın. Kaynattıktan sonra süzerek söz konusu bölgeye günde sabahakşam yirmi dakika boyunca yıkayın.