Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, Sağlıkta Dönüşüm Programı sonrasında özellikle sağlık turizminin artırılmasına önem verildiğini belirterek, Onuncu Kalkınma Programı'nda da buna geniş yer verildiğini söyledi.
Türkiye'nin sağlık alanında gerçekleştirdiği reformların dünyada geniş yankı bulduğunu ve olumlu karşılandığını ifade eden Tontuş, sağlık turizminin ilerlemesi için her türlü yasal düzenlemenin yapıldığını, bu alanda yapılacak tanıtımlara ağırlık verildiğini anlattı.
Tontuş, sağlık turizminin ülkeye ciddi gelir kaynağı olacağını da vurgulayarak, yakın coğrafyadaki ülkelerin dışında Avrupa'nın da dikkatini çekmek istediklerini bildirdi.
Tontuş, Sağlık turizminin daha iyi pazarlanabilmesi, sektör hizmetlerinin daha etkin tanıtılabilmesi ve bu alanda dünyanın önde gelen kişi ve kurumlarının bir araya getirilmesi amacıyla, 25-27 Haziran tarihleri arasındaki zirveye yerli ve yabancı konuşmacıların katılacağını söyledi.
Oturumlarda "Türkiye ve İngiltere'de Medikal Turizm", "Türkiye ve İngiltere Sağlık Turizmi Paydaşları" ve "Engelli-Yaşlı ve Termal Turizm" gibi çeşitli başlıkların ele alınacağını ifade eden Tontuş, şunları kaydetti:
"Hedefimiz, sağlık turizmi alanında Türkiye ve İngiltere'deki paydaşları bir araya getirerek, sağlık turizminde girişimci ve yatırımcılara yeni imkanlar oluşturmak, gelişimini sağlamak, ülkemizdeki tüm sağlık ve termal işletmelerin ulusal ve uluslararası platformda tanıtımını yapmak, İngiliz hastaların Hindistan yerine Türkiye'yi tercih etmesinin yolunu açarak İngiltere ve Türkiye arasında sağlık turizmi sektörünün gelişimine katkıda bulunmaktır."
YAŞLI VE ENGELLİ TURİZMİ ANLATILACAK
Tontuş'un verdiği bilgiye göre zirvede, yaşlı ve engelli turizmi hakkında da son zamanlarda gelişen sektör olarak bilinen yaşlı ve engelli turizmine yönelik faaliyet gösteren fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sunan tesisler ve yaşlı bakım merkezlerin katılımı ile geniş kapsamlı bilgi verilecek.
Birebir görüşmeler kapsamında da hastane ve sağlık kuruluşları, termal, fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sunan tesisler ile yaşlı ve engelli bakım merkezleri kendilerini tanıtacak ve yeni iş alanları oluşturabilecek.
İngiltere'de yeni imkanlar yaratmayı hedefleyen sağlık turizmi girişimcileri ve yatırımcılar, sağlık turizmi sektörünün gelişimine katkıda bulunacak.