Hastalıklara yağ yakın!
Kanser, kolesterol, mide rahatsızlıklarına karşı mucize yağlar imdada koşuyor. Çörek otu yağı bağışıklığı güçlendirirken, nar çekirdeği yağı kanserli hücreleri durduruyor

ENERJİ ÜRETİYOR
"Temel yağ asitleri, vücudun metabolik hızını artırıyor; hücreler daha hızlı enerji üretmeye, yiyeceklerle alınan kaloriler daha hızlı yakılmaya başlanıyor. Dolayısıyla enerjiyi artırıyor, kişiyi daha çok harekete sürüklüyor. Bu, kiloyu daha rahat vermeyi sağlayan etkenlerden biridir. Bu yağları yiyerek yağ yakabiliyor, kilo verebiliyorsunuz." Şifa deposu ve içilmesi halinde birçok yararı bünyesinde barındıran yağların beden ve hastalıklar üzerindeki etkilerini uzmanlar şöyle sıralıyor...
BAĞIŞIKLIĞA ÇÖREK OTU YAĞI:
Omega-3-6, A, E, C, B1, B2, B6 vitaminleri içerir. Doğal bağışıklık güçlendirici, şeker düşürücü, insülin direncini kırıcı, tümörlerin büyümesini engelleyici özellikleri vardır. Özellikle bahar aylarında ortaya çıkan polen, toz alerjisi ve deri hastalıklarına karşı tedavi edici olduğu bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır.
KANSERLİ HÜCRELERE NAR ÇEKİRDEĞİ YAĞI:
Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen narın çekirdeğinden, son zamanlarda bilimsel çalışmalarda sıkça söz edilmektedir. İçeriğinde Punicic asidin yanı sıra yüzde 0,6 oranında antioksidan özellikteki polifenoller, yüksek oranda E vitamini içerir. Nar çekirdeği yağı üç çift bağ içeren konjuge yağ asitlerini (CLA) yapısında bulunduran ender bitkisel kökenli yağlardandır. Bu özelliğinin lösemi ve meme kanserinde kanserli hücrelerin yok edilmesine yardımcı olduğuna dair bulgular vardır. İki haftalık kullanımda yüksek tansiyonu da düşürdüğü gözlenmiştir. Yüksek östrojen içerdiğinden hamilelerde ilk üç ay kullanılması önerilmez.
ALERJİLERE KAYISI ÇEKİRDEĞİ YAĞI:
Göz çevresi kırışıklıklarına kayısı çekirdeği yağını haricen kullanarak hafifletmeye çalışırız. Oysa bu yağ içildiği zaman da birçok rahatsızlığa iyi gelir. Kayısı çekirdeği yağı; toplam yüzde 95 doymamış yağ asidi, ideal oleik ve linoleik asit oranı ile serum kolesterol düzeyini düşürebilme, gaz giderici özelliği ile fonksiyonel gıdalardandır. Kayısının potasyumca ve A vitamininin öz maddesi karotence zengin olması, yağına da insan beslenmesinde çok önemli boyutlar kazandırır. Hipoalerjik olması nedeniyle de hassas bölgelerde ve göz etrafında da kullanılabilir. İçmek için günde 1 tatlı kaşığı yeterlidir.
KOLESTEROLE KARŞI RUŞEYM YAĞI:
Buğdayın özü anlamına gelen ruşeymin yağı doğal antioksidan ve E vitamini deposu olarak karşımıza çıkar. Özellikle hasarlı ciltler, güneş yanıkları, lekeleri gidermede, cildi beslemede ve canlandırmada oldukça etkili bir yağdır. Vücudun her yerinde görülebilen sedef hastalığı ve egzamaların tedavisine, bağırsak florasının ve mikrobiyal dengenin korunmasına yardımcıdır. Kolestrolü düşürmede, kalp damar sağlığını korumada, vücut savunma sistemini güçlendirmede, çocuklarda fizyolojik gelişmeyi desteklemede kullanılır.