Organik şifalar

Kanserle mücadelede organik gıdalar başrolde. Koyu yeşil yapraklı sebzeler kalın bağırsak; nar ve brokoli meme; havuç cilt; kabak çekirdeği ise prostat kanserinden koruyor...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :10 Ağustos 2015
Organik şifalar

İÇİNDEKİLER

SON yıllarda çığ gibi artan kanser vakaları herkesi korkutuyor. Kanserle nasıl mücadele edileceğini bilmek, korunmayı öğrenmek, bu amansız hastalığa karşı zafer kazandırıyor. İstanbul Florence Nightingale Hastanesi Sağlıklı Yaşam Merkezi Direktörü Dr. Özgür Şamilgil, kalın bağırsak (kolon) kanserinin akciğer kanserinden sonra en sık rastlanan ikinci kanser türü olduğunu belirterek, "Kolon kanserinin oluşumunda yaklaşık yüzde 70 oranında yanlış beslenme rol oynuyor. Dolayısıyla bu kanseri engellemek mümkün" diyor. Organik beslenmenin sağlık için, özellikle de kanserden korunmada büyük önem taşıdığını belirten Dr. Şamilgil, amansız hastalıktan korunmak isteyenlere doğal reçete veriyor...

MEVSİMİNDE TÜKETİN
Kalın bağırsak kanseri:
Koyu yeşil yapraklı sebzeler kalın barsak kanserine karşı koruyor. Ayrıca, kalp krizi ve felç riskini azaltıyor.

Meme kanseri:
Bu kanser türüne karşı, nar, havuç, domates, brokoli, karnabahar, kırmızı ve beyaz lahana, turunçgiller ve semizotu öneriliyor.

Cilt kanseri:
Havuç aynı zamanda kalın bağırsak, böbrek, cilt kanseri ve lenfomaya karşı koruma sağlıyor.
Prostat kanseri: Kabak çekirdeği, brokoli, lahana, karnabahar, balık, domates tüketimi, prostat kanserine karşı koruyucu etki gösteriyor.