* İçinde fındık, ceviz gibi yağlı tohumlar bulunur. Fındık, ceviz Q-3 başta olmak üzere demir, kalsiyum, E vitamini ve B grubu vitaminleri içerir. Bu yüzden kalp hastalıklarına yararlı besin öğeleri içerir.
* Fasuyle, insan vücudunun ihtiyaç duyduğu amino asitler açısından mükemmel bir denge oluşturur. Bakteriyolojik çökme için idealdir.
* Kurubaklagil, incir, kurukayısı gibi barsak hareketlerini hızlandıran besinlerle hazımsızlığa iyi gelir.
* Nişasta, cilt hastalıklarındaki kaşıntıyı keser.
* Hindistan cevizi, böbrek taşı düşürmede etkilidir.
* Tarçın, kandaki şeker miktarını düşürür.
* Badem , beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Akciğer hastalıklarına oldukça etkilidir.
* Kuru üzüm, antioksidan etkisi sayesinde kansere karşı koruyucudur.
* Buğday, zihin yorgunluğuna ve sinir bozukluklarına iyi gelir. Anne sütünü artırır, yüzdeki lekeleri giderir.