KEÇİ BOYNUZU: Nefes darlığı problemlerinde en yaygın kullanılan bitkilerin başında gelir. Orta büyüklükteki keçiboynuzundan 6-7 adet keçiboynuzunu soğuk su ile yıkayın. Daha sonra bu keçiboynuzlarını küçük parçalar şeklinde kırın. Yarım litre kaynayan suya atın. 7-8 dakika kaynattıktan sonra suyunu süzerek kavanoza aktarın. Keçiboynuzu kürü buzdolabında saklanmalı en fazla 3 gün içerisinde tüketilmelidir. Her gün sabah kahvaltıda ve akşam yemeğinden önce 1 çay bardağı için. Hiç ara vermeden 20 gün boyunca uygulayın. 20 günden sonra aynı şekilde hiç ara vermeden 15 günlük bir kür daha yapılmalıdır.
HAVUÇ: 4-5 adet havucun rendelenerek suyu sıkılır ve içine yarım bardak kaynatılmış süt, bir çay kaşığı bal eklenerek günde 3 defa içilir.
LAVANTA: 1'er kaşık ebegümeci çiçeği, lavanta çiçeği, devetabanı yaprağı ve civanperçemini robotta çekin. 1 fincan kaynar suda kaynatın. Bu karışımı günde 2 kez için.
ÖKSÜRÜK OTU: Nefes darlığına iyi gelen bir diğer yöntem de, 2 avuç öksürük otu su ile kaynatılarak kaynamaya başladığında başa bir havlu örtülerek buharı teneffüs etmektir. Her sabah bir çay kaşığı hardal tohumunun kaynatılarak içilmesi de nefes almayı kolaylaştırır.
SARIMSAK: Sabahları içilebilecek bir diğer çay da; 1,5 litre su içine 1 adet sarımsak, bir çorba kaşığı lavanta, gelincik çiçeği, kekik, maydanoz, nane ve dereotunu kaynatın. Aç karnına sabahları 1 fincan için.
KURT PENÇESİ: Nefes darlığına iyi gelen eski bir yöntem ise, bir çay fincanı kaynar suya bir çay kaşığı kurt pençesi ilave edilerek kahvaltıdan önce süzülerek içilmesidir.
KARANFİL: Yarım çay bardağı ısırgan, keten ve anason tohumu ile ve toz karanfili karıştırın. İçine bal ekleyip macun haline getirin. 2 gün sabahları 1 kaşık yiyin.
FESLEĞEN: Bir çay fincanı sıcak suya ince kıyılan fesleğen atılır günde 2 defa içilir. İçine 1 kaşık bal ilave ederseniz etkisi kuvvetlenir.
HARDAL: 1 kaşık hardal tohumu ince toz halinde çekilir. İçine 1 kaşık anason, kimyon katılır. 2-3 adet kuru incir ilavesi ile 1 litre suda kaynatılır. Her sabah kahvaltı öncesi 1 tatlı kaşığı sirke ile karıştırılarak içilir. Eğer mideniz kuvvetli değilse sirke kullanmayabilirsiniz.