Nefes darlığına havuç lavanta

Bazı psikolojik rahatsızlıklarda görülen ve fizyolojik olarak kan içinde oksijen azlığına işaret eden nefes darlığına karşı, keçiboynuzu, havuç ve lavanta ilaç gibi geliyor...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :15 Kasım 2015
Nefes darlığına havuç lavanta

İÇİNDEKİLER

Ciddi bir hastalığın habercisi olabilen nefes darlığı birçok yaşamsal tehdidi de beraberinde getiriyor. Solunum, dolaşım ve kalp sistemindeki bozukluklarının yanı sıra astım, bronşit, zatürre, kansızlık, akciğer kanseri, şişmanlık, kalp yetmezliği gibi hastalıkların bir belirtisi olarak ortaya çıkabilen bu duruma karşı, doğru teşhis ve tedavi hayat kurtarıyor. Uzmanlar, bitkisel karışımların da tedavi sürecinde yardımcı olduğunu belirtilerek, şu önerilerde bulunuyor:

KEÇİ BOYNUZU: Nefes darlığı problemlerinde en yaygın kullanılan bitkilerin başında gelir. Orta büyüklükteki keçiboynuzundan 6-7 adet keçiboynuzunu soğuk su ile yıkayın. Daha sonra bu keçiboynuzlarını küçük parçalar şeklinde kırın. Yarım litre kaynayan suya atın. 7-8 dakika kaynattıktan sonra suyunu süzerek kavanoza aktarın. Keçiboynuzu kürü buzdolabında saklanmalı en fazla 3 gün içerisinde tüketilmelidir. Her gün sabah kahvaltıda ve akşam yemeğinden önce 1 çay bardağı için. Hiç ara vermeden 20 gün boyunca uygulayın. 20 günden sonra aynı şekilde hiç ara vermeden 15 günlük bir kür daha yapılmalıdır.

HAVUÇ: 4-5 adet havucun rendelenerek suyu sıkılır ve içine yarım bardak kaynatılmış süt, bir çay kaşığı bal eklenerek günde 3 defa içilir.

LAVANTA: 1'er kaşık ebegümeci çiçeği, lavanta çiçeği, devetabanı yaprağı ve civanperçemini robotta çekin. 1 fincan kaynar suda kaynatın. Bu karışımı günde 2 kez için.

ÖKSÜRÜK OTU: Nefes darlığına iyi gelen bir diğer yöntem de, 2 avuç öksürük otu su ile kaynatılarak kaynamaya başladığında başa bir havlu örtülerek buharı teneffüs etmektir. Her sabah bir çay kaşığı hardal tohumunun kaynatılarak içilmesi de nefes almayı kolaylaştırır.

SARIMSAK: Sabahları içilebilecek bir diğer çay da; 1,5 litre su içine 1 adet sarımsak, bir çorba kaşığı lavanta, gelincik çiçeği, kekik, maydanoz, nane ve dereotunu kaynatın. Aç karnına sabahları 1 fincan için.

KURT PENÇESİ: Nefes darlığına iyi gelen eski bir yöntem ise, bir çay fincanı kaynar suya bir çay kaşığı kurt pençesi ilave edilerek kahvaltıdan önce süzülerek içilmesidir.

KARANFİL: Yarım çay bardağı ısırgan, keten ve anason tohumu ile ve toz karanfili karıştırın. İçine bal ekleyip macun haline getirin. 2 gün sabahları 1 kaşık yiyin.

FESLEĞEN: Bir çay fincanı sıcak suya ince kıyılan fesleğen atılır günde 2 defa içilir. İçine 1 kaşık bal ilave ederseniz etkisi kuvvetlenir.

HARDAL: 1 kaşık hardal tohumu ince toz halinde çekilir. İçine 1 kaşık anason, kimyon katılır. 2-3 adet kuru incir ilavesi ile 1 litre suda kaynatılır. Her sabah kahvaltı öncesi 1 tatlı kaşığı sirke ile karıştırılarak içilir. Eğer mideniz kuvvetli değilse sirke kullanmayabilirsiniz.