TAMAMEN SAĞLIKLI...
ÇİKOLATA:
Stresi azaltır. Bir kalem çikolata bile mutluluk hormonu serotoninin beyinde salgılanması için yeterli.
ÇİLEK:
C vitamini deposudur. Serotonin salgılanmasına çok yardımcı olur, mutlu eder. Çilek bütün salgı bezlerini çalıştırarak vücuda gençlik ve kuvvet kazandırır. Tansiyonu düşürür, damarları temizler. Kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
MUZ:
Kokusuyla bile mutluluk taşıyan tam bir endorfin deposudur. Güç verir, stresi azaltır. Kalsiyum ve magnezyum kaynağıdır, strese karşı birebirdir.
ÜZÜM:
Yüzde 20 oranında direkt olarak kana karışan şeker barındırır. Üzümdeki bol demir kan yapımını artırır. Yüz ve boyuna taze üzüm suyu sürülüp 10 dakika sonra yıkanırsa cilde dirilik verir. Serotonin salınımını artırır.
PORTAKAL:
C ve B vitamini açısından zengindir. Dinamizm kazandırır. İçerdiği C vitamini özellikle damar sağlığı açısından faydalıdır. Damarların ve kanın temizlenmesine yardımcı olur. Portakal direnci artırır. Hazmı kolaylaştırır. Portakal reçeli ise karaciğeri çalıştırır.
DONDURMA:
Çok yenirse şişmanlatır, az yenirse mutluluğa mutluluk katar. Yaşlanmayı önler.
MAKARNA:
Çok ağır soslarla tüketilmediği sürece enerji veren ve mutlu eden bir besindir. Hazmı kolaydır. Özellikle de sadece salata ile birlikte yenildiğinde kilo aldırmaz.
EKMEK:
Özellikle tam buğday ekmeği stresi azaltır.
FISTIK:
Yağ oranı yüksektir, ancak insanı mutlu eder. Kolesterolü dengeler, kalp krizi riskini azaltır. Demir, bakır, selenyum, magnezyum, çinko, potasyum, fosfor gibi minerallerin doğal kaynağı olan bu çerez, kalp, beyin, sinir sistemi, kas ve kemiklerin dostudur.
SUSAM:
Simit, mutluluğa giden yolda önemli bir yere sahip. Yağ ve protein içerir. Susamdan elde edilen tahin, bal ile karıştırılıp yenirse boğaz ağrısı ve bronşite de iyi gelir.
ÇOK TATLI ÖNERİLER ...
Vücutta mutluluğu tetikleyen serotonin hormonunun salgılanmasına yardımcı olan çikolatalı-meyveli bir tatlı ile Sevgililer Günü yemeğinizi noktalayabilirsiniz...
ANA YEMEKTE IZGARA BALIK
Sevgililer Günü yemeğinde kalp dostu olan ızgara balık tercihinin doğru olacağını söyleyen Abdullah Mollamemişoğlu, bu sayede hem kaliteli bir protein kaynağı hem de ilave yağ içeriği olmayan bir ana yemek tercihi yapılabileceğini belirtti. Tüketilen miktarın da önemine dikkat çeken Mollamemişoğlu, şişkinlik hissi yaşamamak için porsiyon büyüklüğünün önemli olduğunu vurguladı.