Baharla birlikte artan stresi azaltmak için C vitamininden zengin maydanoz, biber, turunçgiller, soğan, kereviz, brokoli, çilek ve kivi tüketmeliyiz.
Balık, yumurta sarısı, kırmızı et, süt, yoğurt, havuç, kayısı, tatlı kabak, ıspanak, brokoli, tere, maydanoz, dereotu ve roka gibi A vitamininden zengin besinlerin yanı sıra A vitamini desteği almalıyız.
Bitkisel yağlar, yağlı tohumlar, yeşil yapraklı sebzeler ve yumurta gibi E vitamininden zengin besinler önemli.
Balık, deniz ürünleri, etler, tahıllar, brokoli, lahana, kereviz, soğan, sarımsak, mantar ve turp yorgunluğa iyi gelen selenyum içerir.
Et, balık, süt, peynir, yumurta, kuru baklagiller, kepekli tahıl ürünleri ve mantar çinkodan zengin besinlerdir.
'UZUN SÜRÜYORSA CİDDİYE ALMALI'
Halsizlik, isteksizlik ve gerginlik bahar yorgunluğunun habercileri. Ancak uzun süren yorgunluğun ciddiye alınmaması, alttaki başka sorunların gözden kaçmasına neden oluyor. Geçmeyen yorgunluk için doktora gidilmesi gerekiyor.
FAZLA ÇAY-KAHVE HALSİZLİK YAPAR
Aşırı kahve ve çay tüketiminin, hipogliseminin, aşırı gluten alımının, fazla şeker kullanımının ve laktoz azlığının, uzun süreli halsizlik nedeni olabileceği unutulmamalı. Öte yandan yoğun çalışma temposu, kalabalık ve gürültülü ortamlar, oturarak çalışmak ve egzersiz noksanlığı, metropolde yaşamanın hediyesi yalnızlıklar ve paylaşılamayan hüzünler, kontrolsüz öfkeler, yönetilemeyen stresler de bahar yorgunluğuna neden olan çağımızın olmazsa olmazlarından...