Kereviz-kekik öksürüğü kestik
Grip, nezle ve soğuk algınlığı arttı; öksürük şikayetleri yükseldi. İnatçı öksürüğe karşı uzmanlar kereviz ve kekik gibi doğal gıdaları önerdi

KEKİK: Bir çay fincanı kaynar suya ince kıyılmış bir çay kaşığı kekik katıp demlendirin. Süzüp günde iki kez birer çay fincanı için.
KEÇİBOYNUZU: Bir litre suya 4-5 adet keçiboynuzunu koyup, su yarım litreye düşene kadar kaynatın. Sonra süzerek günde 3 öğün birer çay fincanına birer çay kaşığı süzme bal ilavesiyle için.
TURP: Mikserden geçirdiğiniz siyah turpun bir tülbent yardımıyla suyunu çıkarın. Bir su bardağı turp suyuna bir çorba bal ilave edip, günde 2 kez birer çorba kaşığı için.
TARÇIN: Bir çay fincanı kaynar suya birer çay kaşığı toz tarçın ve karabiber katıp kısa süre demlendirin. Daha sonra süzüp günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı için.
AYVA ÇEKİRDEĞİ: Bir litre suya 2 avuç ayva çekirdeği koyun. Su yarım litreye düşene kadar kaynatın. Süzüp günde 3 kez bir fincan için.
KURU SOĞAN: Küçük parçalara bölünmüş bir avuç kuru soğanı bir litre suda kaynatın. Daha sonra süzüp içine bal karıştırarak günde 3 öğün birer çay fincanı için.
HÜNNAP: Bir litre suya iki avuç hünnap koyup kaynatın. Süzerek sabah- akşam bir fincan için.
ŞALGAM: Mikserden geçirdiğiniz şalgamın suyunu alın. Bu suya bir çorba kaşığı bal ilave edin. Günde 2 kez birer çorba kaşığı için.
REZENE: Bir çay fincanı kaynar suya ince kıyılmış bir çay kaşığı rezene katıp demleyin. Süzüp günde 2 kez birer çay fincanı için.
KURU İNCİR: Bir litre suda 4 kuru incir ve bir fincan meyan kökünü kaynatın. Süzüp 3 öğün için.