Yüksek besin değeri ile birçok hastalıktan koruyan balığı doğru pişirmek önem taşıyor. Okan ÜniversitesiGastronomi Bölüm BaşkanıYrd. Doç. Dr. İlkay Gök, özellikle çocukların vehamilelerin sardalya,palamut, uskumruve hamsiyi bolcatüketmeleriniöneriyor. Omega-3 kaynağı olan bu balıkları pişirirken dikkat edilmesini isteyen Dr. Gök, "Asladerin yağda kızartmayın.Çünkü Omega-3 yağı, kızartmayağında çözünerek yağıniçine geçer" diyor. Kendi deniz sularımızda yetişen balıkların da bir Norveç somonu kadarOmega-3 içerdiğini vurgulayan Dr. İlkay Gök, "Şimdi balık zamanı. Somon kadar markalaşamasa da ucuz fiyattan bol bol hamsiyiyebilirsiniz. Palamut, sardalya ve uskumrunun da besleyici değeri yüksektir. Ama kızartmadan tüketin" diyor.