Dost bakteriler hastalıkları döver

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :11 Aralık 2016
Dost bakteriler hastalıkları döver

İÇİNDEKİLER

Güçlü, sağlıklı bir sindirim ve bağışıklık sistemi için vücudumuzda binlerce dost bakterinin olması gerekiyor. Günlük beslenmeye eklenebilecek doğal probiyotikler, mide ve bağırsak sorunlarını önlüyor, bağışıklığı güçlendiriyor. Uzman diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı, bu probiyotikleri şöyle anlatıyor... Kefir: Her bir damlasında binlerce probiyotik; yani yararlı bakteri bulunur. Keçi sütü: Anne sütüne en yakın süt olan keçi sütü, zengin bileşimi ile vücutta yararlı bakterilerin çoğalmasını sağlar. Yoğurt: Mükemmel probiyotik kaynaklarından yoğurt ve ayranı evde yapmalısınız. Meyve-sebzeler: Muz, soğan, sarımsak, enginar, bezelye, pırasa, buğday, yulaf, çavdar, arpa, kuşkonmaz ve soya gibi besinlerde doğal olarak prebiyotikler bulunur. Fermente gıdalar: Şalgam, nar ekşisi, turşu, sirke ve boza gibi fermente besinlerle bağırsak florasındaki probiyotiklerin çoğalmasını sağlanabilir.