Mevsim geçişlerinde yaşanan yorgunluk bir yana; tüketilen bazı besinler de enerjimizi emip, halsiz bırakıyor.
Uzman diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, "Şeker, kek, beyaz un gibi basit karbonhidratlar kısa süreli enerji verir ama sonra kişiyi halsiz bırakır" diyor. Sebzelerin, kurubaklagillerin ve tam tahılların yavaş yavaş enerji verdiğini söyleyen Yıldırım, yorgunlukla mücadelenin yollarını anlatıyor: 6
Uykusuzluk yorgunluk nedenidir. Bu yüzden uyku sürenize dikkat edin. 6 Susuzluk yorgunluk yapar. Günde en az 8 bardak içip, erik, ahududu, çilek, elma, karpuz gibi su zengini meyveler yiyin. 6
Ispanak, salatalık, kereviz, domates tüketmiyorsnaız yorgunluk kaçınılmazdır. 6 Kalıcı yorgunluk tiroit bozukluğu, kansızlık, anksiyete, depresyon, alerji ya da kalp sorunların bir belirtisi olabilir. Doktora danışılmasında fayda vardır