Ramazan Ayı'nda hem beslenme düzeninin değişmesi hem de vücudun strese girmesi bağırsak hareketlerini bozuyor. Oruç tutanların sık yaşadığı kabızlığa karşı
Dr. Fevzi Özgönül, ballı sütlü zencefil çayını öneriyor. Dr. Özgönül, bu çayın tarifini şöyle veriyor: "1-2 dilim taze zencefil veya yarım çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı bal, 1 bardak kaynamış su veya 1 kahve cezvesi sıcak su. Yarım bardak süt veya limon suyu. Hazırlanışı:
Taze zencefilin kabuğunu soyun. 2 ince dilim kesin. Ya da yarım çay kaşığı toz zencefili cezveye koyup 10 dakika kısık ateşte kaynatın. 5 dakika demlendirin. Süzerek fincana koyun.
İçine bal ve sütü ilave edin. Süt sevmiyorsanız limon suyu konulabilir. Fakat süt hem acıktırmaz hem de sindirimi hızlandırır."