MALZEMELER:
1 adet küçük havuç,
1 adet küçük patates,
1 adet küçük kuru soğan,
1 diş sarımsak, tuz
1 su bardağı su,
1 tutam kaşığı köri,
1 tatlı kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı iri çekilmiş fındık,
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri.
YAPILIŞI:
Havuçları ve patatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Havuç, patates, sarımsak ve soğanı tencereye alıp suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Blenderle püre halinde ezin. Margarin, köri ve tuzu ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Çorba kâselerine paylaştırıp üzerine kaşarpeyniri ve fındık serpin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun...