Kalorisi yüksek diye birçok kişinin uzak durduğu pirinç, böbrek dostu çıktı. Uzman diyetisyenİpek Ağaca Özger, pirincin oldukça sağlıklı ve besleyici bir besin olduğunu belirterek, "Özellikle içerdiği kalsiyum, demir, niasin, fosfor, potasyum gibi mineraller bakımından oldukça değerlidir" dedi. Pirincin vücuttaki su ve tuzun atılmasına, bedenin toksinlerdentemizlenmesine yardımcı olduğunu ifade eden Özger, şunları söyledi: "Böylelikle böbreklerin yükünüde hafifleterek böbrek taşıoluşumunu önler. Pirincin diğer bir yararı ise içeriğindeki E ve Bvitaminleri ile vücudun kanserekarşı korunmasına yardımcıolmasıdır. Özellikle kansere yol açacak maddelerin vücuttan atılım sürelerini hızlandırır. Bağırsakkanserine karşı koruyucu, kolesterolüdüşürücü ve kalp krizi riskiniazaltıcı etkisi vardır. Zengin içeriği ile pirinç, dolaşım sistemive kalbin dostudur. Yağsız pişirildiğinde diyet yapanlar bile tüketebilir. 3 yemek kaşığı pirinç pilavı 1dilim ekmeğe eşdeğerdir."