Kalorisi yüksek diye birçok kişinin uzak durduğu pirinç, böbrek dostu çıktı.
Uzman diyetisyen İpek Ağaca Özger, pirincin oldukça sağlıklı ve besleyici bir besin olduğunu belirterek, "Özellikle içerdiği kalsiyum, demir, niasin, fosfor, potasyum gibi mineraller bakımından oldukça değerlidir" dedi. Pirincin vücuttaki su ve tuzun atılmasına,
bedenin toksinlerden temizlenmesine yardımcı olduğunu ifade eden Özger, şunları söyledi:
"Böylelikle böbreklerin yükünü de hafifleterek böbrek taşı oluşumunu önler. Pirincin diğer bir yararı ise
içeriğindeki E ve B vitaminleri ile vücudun kansere karşı korunmasına yardımcı olmasıdır. Özellikle kansere yol açacak maddelerin vücuttan atılım sürelerini hızlandırır.
Bağırsak kanserine karşı koruyucu, kolesterolü düşürücü ve kalp krizi riskini azaltıcı etkisi vardır. Zengin içeriği ile pirinç,
dolaşım sistemi ve kalbin dostudur. Yağsız pişirildiğinde diyet yapanlar bile tüketebilir.
3 yemek kaşığı pirinç pilavı 1 dilim ekmeğe eşdeğerdir."