Malzemeler
3'er adet kırmızı ve yeşil biber
1 kg soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı yenibahar
Yarım demet dereotu ve maydanoz
2'şer adet limon ve domates
Tuz
Zeytinyağlı Biber Dolması Yapılışı
Biberlerin tohumlarını temizleyip, kenara alın. Doğranmış soğana tuz ekleyip 10 dakika dinlendirin. Zeytinyağı ve soğanı tencereye alıp, rengi dönene kadar kavurun. Dolmalık fıstık ilave edip, kavurmaya devam edin. Pirinç, kuşüzümü, yenibahar, kıyılmış dereotu, maydanoz, limon ve tuz ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp, demlenmeye bırakın. Biberlerin içlerini, harçla doldurup, ağızlarını dilimlenmiş domatesle kapatın. Tencereye yerleştirip, yarıya gelecek kadar su ilave edin.