Malzemeler
300 gram ton balığı fileto
4 adet patates
4-5 adet yumurta
9-10 adet minik domates
1 adet marul
12 adet enginar yaprağı
20 adet siyah zeytin
250 gram kuşkonmaz
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber
Ton Balıklı İspanyol Salatası Yapılışı
Ton balığının filetosunu 4 parçaya bölüp, ızgarada pişirin. Yumurtaları ve patatesleri haşlayıp dört parçaya dilimleyin. Domatesleri ikiye kesin. Marulu yıkayın. Servis tabağına kızarmış balık, yumurta, patates, domates, haşlanmış kuşkonmaz, zeytin ve enginar yaprağını yerleştirin. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber karışımından oluşan sosu gezdirip servis yapın.