Civcivler Tarifi

Gündemde bir çocuk doğum günü varsa, yaratıcılığınızı kullanmalısınız! Zira günümüz çocukları sıradan şeylere hiç yüz vermiyor...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :05 Mart 2014 , 00:00 Güncelleme Tarihi :12 Ocak 2015 , 15:11
Civcivler Tarifi
Malzemeler
Pandispanya için:
3 adet yumurta
3 adet yumurtanın sadece
sarısı (toplam 6 yumurta
kullanılıyor, 3 tanesinin sadece
sarısı, diğer 3 adet yumurtanın
tamamı kullanılıyor)
3/4 su bardağı tozşeker
1/4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
3/4 su bardağı elenmiş tam
buğday unu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı vanilya
Su bardağı olarak 200 gramlık
bir bardak kullanıldı.
Şeker Hamuru için:
5 çorba kaşığı su
15 gram (4 çay kaşığı) toz jelatin
5 çorba kaşığı mısır şurubu
(glikoz da kullanabilirsiniz)
800-900 gram ince şeker
(pudraşekerini üç kez robottan
çekerek kullanabilirsiniz. Hem
ince şeker, hem de pudraşekerini
denedim. Ancak ince şekerle
çok daha rahat çalışılan şeker

hamuru elde edin.)
Pasta Kreması için:
200 gram krem peynir
200 gram süzme yoğurt
4 çorba kaşığı bal
250 gram frambuaz (arzu edilirse)

Hazırlanışı

Pandispanya
UNU ve karbonatı eleyin. Süt, yumurta, yumurta sarıları ve şekeri benmari usulü karıştırın. Vanilyayı ekleyin. Şeker eriyene dek mikserle iyice karıştırın. Ocaktan alın ve bu kez iyice ılınıp, yumurtalı karışımın hacmi 3 katına varana değin karıştırın. Unun önce 1/3'ünü, ardından yavaş yavaş tamamını yumurtalı karışıma ekleyin. En son tereyağını ekleyin ve düz fırın tepsisine döküp, üstünü düzleştirin. Önceden ısıttığınız fırında 10 dakika kadar pişirin.
Şeker Hamuru
SUYU kaynatın. İçine toz jelatini ekleyip, eriyene kadar karıştırın. Mısır şurubunu ilave edin ve iyice karıştırın. Derin bir kaba aktarın ve pudraşekeri ilave etmeye başlayın. Ele yapışmayan, biraz da sert bir hamur oluşacak. Şeker oranını siz buna göre yavaş yavaş ilave ederek ayarlamalısınız.

Pasta Kreması
Siz bu kremayı pasta dışında, istediğiniz meyvelerle de rahatlıkla ikram edebilirsiniz sevdiklerinize. Eğer kremanız, pastanızın üstüne yetmezse, bu miktarı iki katına çıkararak uygulayabilirsiniz.Pasta Kreması
Siz bu kremayı pasta dışında, istediğiniz meyvelerle de rahatlıkla ikram edebilirsiniz sevdiklerinize. Eğer kremanız, pastanızın üstüne yetmezse, bu miktarı iki katına çıkararak uygulayabilirsiniz.

Civcivler

1.Pastaların hepsini, iki katlı yuvarlak kalıpla kesilmiş iki adet pandispanyadan yaptım. Anne-baba için biraz daha büyük yuvarlak kalıp, çocuklar için biraz daha ufak kalıp kullandım.

2.Baş kısımlarında yuvarlaklık için, pandispanya kenar kırıntılarını kullanarak kubbe oluşturdum.

3.İki yuvarlak pandispanya katını şurupla ıslattım. Ardından ballı krema ve frambuaz ile ara katı oluşturdum.

4.En son tüm pastayı yine krema ile kapladım. Buzdolabında bir saat beklettim.


5.Ardından şeker hamurunu merdane ile açarak, pastanın her tarafını beyaz şeker hamuru ile kapladım. Modellemelerde yapıştırmaları genelde suya batırılmış fırça ile o bölgeyi ıslatarak yaptım. Bazı yerlerde, özellikle kanat kısımlarında, bir adet yumurta akını iyice çırpıp, bunu fırça ile yapışması gereken yere sürerek yapıştırdım.