200 gram bitter çikolata
200 gram tereyağı
2 adet yumurta
4 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı tozşeker
1 çay bardağı un
1 paket vanilya
100 gram kestane şekeri
1 adet muz
Ilık Çikolatalı Kestaneli Kek Yapılışı:
Bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Diğer tarafta yumurtaları, yumurta sarılarını ve tozşekeri iyice çırpın. Çikolata ve tereyağı karışımına ilave edip harmanlayın. Un, vanilya ve kestane şekerini ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın kabına yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişirin. Ilındıktan sonra yuvarlak bir kalıpla kesin. Fırında 2-3 dakika bekletin. Üzerini muz dilimleri ile süsleyin. Çilek veya vanilya sos ile servis yapın.