Berman, görüşme sırasında önce Beyaz Saray ve Temsilciler Meclisi Genel Kurulundaki işleri dolayısıyla komite oturumundan ayrılmak zorunda kalan milletvekillerinin oy kullanabilmesi için oy kullanma süresinin TSİ 21.15-21.45 saatleri arasında olacağını ilan etmişti.
Tasarının aleyhinde olan oyların önde olduğu bir sırada oylama süresinin milletvekilleri gelinceye kadar uzatıldığını açıklayan Berman, sonuç 22-22 devam ederken Demokrat Parti milletvekili Gene Green'in odaya girip oyunu kullanması ve tasarının lehinde olanların oyunun 23'e çıkmasının hemen sonrasında oy kullanmayan son milletvekili Shila Jackson Lee'yi beklemeden oylamayı bitirdi.
Oylamada Cumhuriyetçi kanattan 13 milletvekili tasarının aleyhine, 6 milletvekili lehine; Demokrat kanattan ise 9 milletvekili tasarının aleyhine, 17 milletvekili lehine oy kullandı.
Washington'da hafta içinde Kongrede temaslarda bulunan TBMM heyetinin TSİ 00.30'da basın toplantısı yapması bekleniyor.
Berman kim?
Peki Ermeni tasarısının geçmesi için bu kadar hevesli olan Komite Başkanı Howard Berman kim?
Ermeni lobisinin güçlü olduğu Kaliforniya eyaleti doğumlu ve Yahudi kökenli bir isim olan 69 yaşındaki Berman, Kaliforniya Üniversitesi'nde hukuk eğitimi aldı. Demokrat siyasetçi, 1983'den bu yana Ermeni lobisinin güçlü olduğu Kaliforniya'dan Temsilciler Meclisi üyesi seçiliyor.
Her fırsatta Türkiye'nin tarihiyle yüzleşmesi gerektiğini dile getirmesiyle bilinen ve "Almanya'nın Nazi geçmişi konusunda yaptığı gibi Türkiye'nin de kendi tarihiyle yüzleşmesi gerekiyor" diyen Berman'ın konuyla ilgili hassasiyeti, kendisinin de İkinci Dünya Savaşı sırasında soykırımdan kurtulan bir isim olmasına bağlanıyor.
EV SAHİPLERİ DİKKAT
YÜZYILIN KÂRI
MCDONALDS BİN KİŞİ ALACAK
BU FABRİKADA İŞLER "GÖRMEDEN" YAPILIYOR