Sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyen kırmızı besinler, hastalıklarla da savaşıyor. Diyetisyen Betül Serttaş, bu besinleri şöyle sıralıyor:
KIRMIZI BİBER: Turunçgillere oranla yüksek C vitamini içerir. Metabolizmanın canlılık kazanması için kırmızı biberi günlük beslenmemize bolca eklemekte fayda var.
PANCAR: Potasyum, magnezyum, çinko mineralleri ve A ve C vitaminden zengin yapısı sayesinde pancar, karaciğere olumlu etkisi bulunur. Tokluk sağlar.
KIRMIZI TURP: İdrar yolları enfeksiyonundan korunmada ve kabızlığın giderilmesinde etkilidir.
KIRMIZI ELMA: Kan kolesterolü üzerinde olumlu etkisi vardır. Kabuklu tüketildiğinde bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.
DOMATES: Yüksek likopen içeri kalp damar hastalıklarından korunmada oldukça etkilidir. Ayrıca beyin sağlığı için de son derece önemlidir. Demans gibi pek çok hastalığa iyi gelir.