Kısırlık, günümüz çiftlerinin çocuk sahibi olmasını engelliyor. Anneliğin yolu ise doğru besinleri tüketmekten geçiyor. Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı Jin. Op. Dr. Yeşim Yerçok hamile kalmayı kolaylaştıran besinleri sıralıyor:
FASULYE: Harvard School of Public Health'de yapılan araştırmaya göre doğurganlığı artırır. Kısırlığı bitirir.
YEŞİLLİKLER: Ispanak, marul, roka, brokoli yüksek miktarda folat içerir. Sperm kalitesini artırır. Düşük riskini azaltır.
KABAK ÇEKİRDEĞİ: İçerdiği demir sayesinde gebelik şansını yüzde 40 artırır.
ZEYTİNYAĞI: Yumurtlama, döllenme ve embriyonun erken dönemde gelişimini olumsuz etkileyen bazı faktörleri azaltır.
SOMON BALIĞI: Üreme hormonlarının düzenli salınımına yardımcı olur.
DONDURMA: Kadınların günde 1 veya 2 porsiyon dondurma yemesi yumurtlama kapasitesini artırır. Yumurtlama döngüsünü destekler. Hamile kalmayı kolaylaştırır.