ZENCEFİL-ZERDEÇAL: İltihapları yok eder. Toksinleri solunum sisteminden uzaklaştırır. Ciğerleri temizler.
SARIMSAK: Akciğerlerin tam kapasiteyle çalışmasını sağlar. Kanserden korur.
SIYAH HAVUÇ: Öksürüğe iyi gelir. Balgam söktürücüdür. Antioksidanlardandır ve akciğer kanseri riskini azaltır.
KEKİK: İçerdiği eterli uçucu yağlar sayesinde göğüs tıkanıklığını engeller. Öksürük ve üst solunum yolları iltihabına karşıdır korur.
KEÇİBOYNUZU: Akciğeri toksinlerden arındırır.
ÜZÜM ÇEKIRDEĞİ:Serbest radikallerle savaşarak ciğerleri korur. Özellikle kanser karşıtı olarak görev alır. Üzüm, çekirdeğini çiğneyerek tüketilmelidir.
KEREVİZ: Kanserojen maddelerin oluşmasını sağlar. Akciğer kanserinden korur.