Sağlıklı beslenmenin temelini mümkün olduğu kadar renkli ve çeşitli beslenmek oluşturuyor. Uzman Diyetisyen Elif Bilgin Baş, "Renkli ve çeşitli beslenirsek bağışıklığımızı güçlendirmiş oluyoruz" diyor. Renkli besinleri ve faydalarını anlatıyor:
SARI VE TURUNCU: C vitamini ve lif içeriği yüksek olan bu besin grupları bağışıklık dostudur. Portakal, mandalina, limon gibi bu gruba ait besinler bağışıklığı artırırken, bağırsak hareketlerini destekliyor.
YEŞİL: Lif içeriğinin yüksek olmasına karşın kalori içeriklerinin de düşük olması sebebiyle tam bir diyet dostu besin gruplarıdır. Brokoli, marul, maydanoz, nane, roka, dereotu, ıspanak bunlar arasındadır.
BEYAZ: Sarımsak, soğan, kefir, yoğurt gibi beyaz besinler bağışıklığımız için çok önemli. Bağırsak florası için de çok faydalı.
KAHVERENGİ VE SİYAH: Keten tohumu, keçiboynuzu, kakao, kuru üzüm gibi birçok sağlıklı besini bulunduran renklerdeki bu besinler anti-kanserojen etkileri ile bilinmekte. Kan şekerini de dengeler.
KIRMIZI VE MOR: Kan hücrelerini olumlu etkileyip, kalp ve damar sağlığını desteklemektedir. Domates, nar, yaban mersini, turp, çilek, kiraz bu besin gruplarına örnektir.