'Zengin'ar!

Enginar soyma ekibi, Aydın’da göreve başladı. Kişi başı aylık neredeyse 70 bin TL kazandıklarını açıkladı...

Aydın Efeler, Türkiye'de enginar üretiminin en fazla olduğu yerlerden biriydi. Hasat başlayınca iş soymaya geldi. Enginar 'soyucular' göreve geçti. Ankara'dan Aydın'a gelen enginar soyma ekibi her gün makine gibi çalışıp enginar soyduklarını söyledi. 3 kişiden oluşan özel ekip, kişi başı asgari ücretin 4 katı kazandıklarını anlattı.

Ekipten Ömer Faruk Taşyürek, "Günde bin ila bin 200 enginar soyuyoruz. Değişik incelikleri var ve tecrübeniz olması gerekiyor. Özellikle de kararmaması için vakit kaybı yapmamak gerekiyor. Enginarları soyarken kullandığımız bıçaklar jiletten keskin. Elma, patates soymaya benzemez bu iş" dedi. 25 yıldır enginar soyum işini yaptığını kaydeden Özgür Alkan ise şöyle devam etti: Sevmeyen bir insan yapamaz. El becerisi olması şart. Her bıçak soymaz. Bıçağın ne kadar iyiyse kaliten de o kadar iyi çıkar.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.