Fazla karpuz şekeri yükseltir

Diyabet, yani toplumda bilinen adıyla şeker hastalığı sağlığı tehdit ediyor. Böbrek, kalp ve karaciğer gibi hayati organları tehdit eden bu hastalıkta dengeli meyve tüketimi de büyük önem taşıyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, özellikle bu hastalar için "İstediğimiz kadar yiyebileceğimiz meyve yoktur" uyarısında bulunuyor. Glisemik indeksi yüksek, yani kan şekeri değerlerini hızlı değiştirebilen üzüm, incir, muz, kavun, karpuz ve kuru meyvelerin tüketiminin sakıncalı olduğunu belirten Dyt. Örnek şöyle devam ediyor: "Ara öğünlerde tüketilen meyveler kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. Ana öğünden 2.5 saat sonra meyve yenmelidir. Porsiyonların tarafından kişinin gereksinimine ve kan şekeri seyrine göre belirlenmesi gerekir" diyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.