İran Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'ın ölümünde MOSSAD'a çalışan İranlı ajan izi!

İsrail, Hizbullah Lideri Nasrallah'ı Lübnan'da katletti. Fransız basınından şok bir iddia geldi: Nasrallah'ın yerini MOSSAD'a İran'lı casus söyledi.

Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :30 Eylül 2024
İran Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’ın ölümünde MOSSAD’a çalışan İranlı ajan izi!

İÇİNDEKİLER

Le Parisien gazetesine göre İranlı casus, Hasan Nasrallah'ın Beyrut'un güney banliyölerine gittiğini saptadı. 12 üst düzey Hizbullah yetkilisi ile toplantı yaptığını raporladı. Bu bilgileri MOSSAD karargahına yolladı. İsrail gizli servisi hava saldırısı için düğmeye bastı. Tam 80 ton patlayıcı ile Nasrallah ve kurmaylarını hedef aldı. Hepsi enkazda kaldı...

NOTLAR
Ölenler arasında Hizbullah'ın füze birimi komutanı Muhammed Ali İsmail de vardı. İsrail dün de Lübnan'ı vurdu. Savaş uçakları, bombardıman düzenler ken ölenlerin çoğu yine çocuktu.

72 SAATLİK KANLI PLAN!
İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde yer alan Dahiyeh semtine düzenlediği saldırılarda Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah'ı hedef aldı. Cuma günü gerçekleşen saldırılarda Nasrallah'ın yanı sıra kızı Zeynep'in de hayatını kaybettiği açıklandı. İsrail bu saldırı için 85 füze ve toplamda 80 ton patlayıcı kullandığını açıkladı.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, "Doğru zamanda ve çok hassas bir şekilde operasyon yapıldı" ifadesini kullandı. Jerusalem Post'a göre Nasrallah'a suikast için gerekli tüm koşullar, çarşamba günü istihbarat bilgileri doğrultusunda hazırlandı. Soykırımcı Netanyahu'nun ABD'ye seyahati ve ateşkes sinyali ise operasyonun bir parçası olarak planlandı. 72 saat sonra Cuma günü Hizbullah karargahına bombalar yağdı. Hizbullah'ın füze birimi komutanı Muhammed Ali İsmail ve yardımcısı Hüseyin Ahmed, İran Devrim Muhafızları komutanlarından Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan da enkaz altında kaldı.

İRAN YALNIZ BIRAKTI
Nasrallah'a suikastta güvenlik zafiyeti tartışma yarattı. Arap İslam Konseyi Genel Sekreteri Muhammed Ali El-Hüseyni'nin saldırıdan iki gün önce Nasrallah için "Vasiyetini yaz, ortakların da (İran) seni sattı" ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

CASUS WAR
İsrail'in Hizbullah lideri Nasrallah'ı 80 ton patlayıcıyla öldürmesi dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Fransız gazetelerinde yer alan bir iddia gündem yarattı. Le Parisien, Lübnanlı bir güvenlik kaynağına atıfta bulunarak bir İran casusunun İsrail'e Nasrallah'ın Beyrut'un güney banliyölerine varışıyla ilgili bilgi sağladığını yazdı.

CENAZESİNDE YARA YOK
Nasrallah'ın cansız bedeni, enkazdan çıkarıldı. Vücudunda büyük darbe, yara, kırık ve benzeri deforme olmadığı vurgulandı. Nasrallah'ın tam olarak nasıl öldürüldüğünün anlaşılamadığı hatırlatıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN