SVENSKA DAGBLET, ''KURTARMA ÇALIŞMALARI ZOR ŞARTLAR ALTINDA DEVAM EDİYOR'
Depremi ilk sayfadan veren Svenska Dagblet, 'Kurtarma çalışmaları zor şartlar altında devam ediyor' başlığını seçti. Almanya'da yayın hayatına devam eden Rheinische Post, ilk sayfasıdan gelişmeleri aktardı ve 'Depremden Sonra' başlığını kullanarak ölü ve yaralı sayısını okuyucularına sundu.
AUGSBURGER ALLGEMEINE GAZETESİNDEN TEK KELİMELİK BİR BAŞLIK 'FELAKET'
Almanya'da 2. Dünya Savaşı sonrası kurulan Augsburger Allgemeine gazetesi de depremleri ilk sayfadan veren gazetelerden biri oldu. Deprem sonrası yıkılan bir binanın fotoğrafını kullanan gazete, Türkiye ve Suriye'de binlerce insanın öldüğünü vurguladı. Öte yandan Augsburger Allgemeine, habere tek kelimelik bir başlık atarak 'Felaket' ifadelerini kullandı.
İNGİLİZ THE GUARDIAN, "SON 100 YILIN EN GÜÇLÜ SARSINTILARI ŞEHİRLERİ HARABELERE ÇEVİRDİ"
İngiliz The Guardian birinci sayfasında Diyarbakır'da enkaz altından çıkartılan bir kız çocuğunun fotoğrafını kullanırken İngiliz The Guardian başlığını atıyor. Gazete "Son 100 yılın en güçlü sarsıntıları şehirleri harabelere çevirdi" ifadelerini kullandı.
TIMES, "DEV DEPREM, BİNLERCE KİŞİYİ UYKUSUNDA ÖLDÜRDÜ"
Birinci sayfasında Diyarbakır'dan aynı fotoğrafı kullanan Times'ın manşetinde de "Dev deprem, binlerce kişiyi uykusunda öldürdü" deniliyor. Gazete Türkiye ve Suriye'deki ölü sayısının artmasının beklendiğini söylerken, dünya genelinden yardım önerilerinin yağdığını duyuruyor.
FINANCIAL TIMES, 'SON 84 YILIN EN BÜYÜK DEPREMİNİN TÜRKİYE VE SURİYE'Yİ SALLAMASININ ARDINDAN BİNLERCE ÖLÜ'
'Son 84 yılın en büyük depreminin Türkiye ve Suriye'yi sallamasının ardından binlerce ölü' manşetini atan Financial Times, neredeyse son 100 yıldaki en büyük doğal felaket ülkenin güneydoğusundaki mahalleleri ve Suriye'nin kuzeyini yerle bir ederken, Türkiye'nin krizle başa çıkmaya çalıştığını söylüyor.
Daily Telegraph, Hatay'da enkazdan çıkartılan bir gencin fotoğrafını kullandığı ilk sayfasında Türkiye'de 100 yıldır yaşanan en büyük depremde binlerce kişinin öldüğünün altını çizdi.
SUN GAZETESİ, 'ONLARA YARDIM EDİN'
"Onlara yardım edin" manşetiyle çıkan Sun gazetesi, 10 bin kişinin enkaz altında ölmüş olmasından korkulduğunu, çok daha fazla kişinin de enkaz altında kaldığını belirtiyor. Gazete ayrıca, depremzedelere bir yardım kampanyası da başlattığını duyuruyor ve destek olunmasını istiyor.
YUNAN KATHIMERİNİ GAZETESİ, 'TÜRKİYE VE SURİYE'DE YIKIM'
Yunan Kathimerini gazetesi, 'Türkiye ve Suriye'de yıkım' manşetiyle okurlarının karşısına çıktı. Çifte depremde binlerce insanın hayatını kaybettiğini yazan gazete, sınıra yakın noktada gerçekleşen 7.8 ve 7.6'lık sarsıntıların yol açtığı tarifsiz insani felaketin Türkiye'yi yasa boğduğunu vurguladı.
CORRIEA DELLA SERA, 'ŞOK DEPREMLER SONRASI KIYAMET'
Türkiye'deki depremlerin ardından tsunami alarmı veren İtalya'da, gazete manşetleri felakete ayrılmış durumda. Ülkenin önde gelen medya kurumlarından olan Corriea Della Sera, manşetten okuyucularına sunduğu haberinde 'Şok depremler sonrası kıyamet' başlığını tercih etti.
LIBERATİON GAZETESİ, 'TÜRKİYE VE SURİYE'DE TRAJEDİ'
Fransa'da yayınlanan Liberation gazetesinin manşeti de diğer ülkelerle benzerdi. Gazete, depremi ilk sayfadan verip 'Türkiye ve Suriye'de Trajedi' başlığını kullandı. Söz konusu haberde ilk depremin şiddeti 7.7 yerine 7.8 olarak kullandığı görüldü.
Quest France, 'Ölümcül Depremler'Fransa'da yayın hayatına devam eden bir diğer gazete Quest France ise ilk sayfasından 'Ölümcül Depremler' başlığını kullandı.