ABD donanması görüntüleri paylaştı: Gazze’de yüzer iskele inşası başladı! İnsani yardım mı ilhak desteği mi?

ABD donanması Gazze’de yüzer iskele inşaatının başladığını gösteren fotoğraflar yayımladı. ABD gemisinin 26 Nisan’da Gazze açıklarına demir atmasının ardından yüzer iskele inşaatının başladığını ortaya çıkarmıştı. ABD, yüzer iskelenin Gazze’ye yardım ulaştırmak için inşa edildiğini öne sürse de arka planda soykırım ordusunun Gazze’nin ilhakına destek veriyor.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :30 Nisan 2024 , 10:16 Güncelleme Tarihi :30 Nisan 2024 , 14:36
ABD donanması görüntüleri paylaştı: Gazze’de yüzer iskele inşası başladı! İnsani yardım mı ilhak desteği mi?

İÇİNDEKİLER

ABD donanmasına ait bir geminin 26 Nisan'da Gazze açıklarına demir atmasının ardından ABD ordusu, Gazze'ye inşa edilen yüzer iskelenin yapım aşamasında olduğunu gösteren fotoğrafları yayımladı.

İSKELE İNŞASI BAŞLIYOR

ABD donanması tarafından yapılan paylaşımda "İskele inşası başlıyor" ifadelerine yer verildi.

SOYKIRIMCIYA İLHAK DESTEĞİ

ABD Başkanı Joe Biden, 7 Mart'ta ordusunu Gazze'ye insani yardım girişi için sahile geçici liman inşa etmek üzere görevlendirdiğini duyurmuştu. Öte yandan soykırım ordusunun Gazze'yi ikiye bölmek için kuzeyde inşa ettiği yolun denize uzanan kolunun, Biden'ın söz ettiği yüzer iskele ile aynı bölgeye denk geldiği ortaya çıkmış ve Biden'ın insani yardım kisvesi altında soykırım ordusuna verdiği destek de gözler önüne serilmişti.

Planet Labs PBC tarafından çekilen bu uydu fotoğrafı, Gazze Şehri yakınlarında limanının inşasını gösteriyorPlanet Labs PBC tarafından çekilen bu uydu fotoğrafı, Gazze Şehri yakınlarında limanının inşasını gösteriyor

UYDU GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKARMIŞTI

CNN'in mart ayında analiz ettiği uydu görüntüleri, soykırım ordusunun Gazze'yi ikiye bölmek için inşa ettiği yol Akdeniz kıyılarına kadar ulaştığını ortaya çıkarmıştı. 6 Mart'a ait uydu görüntüler, doğu-batı yolunun Gazze-İsrail sınır bölgesinden yaklaşık 6,5 km genişliğindeki şeridin tamamına uzandığını, Gazze Şehri de dahil olmak üzere Gazze'nin kuzeyini güneyinden ayırdığını açıkça gözler önüne sermişti.

ABD BOMBALARI İLE YOL AÇIYORLAR

CNN raporunda ayrıca, soykırım ordusunun bölgeyi temizlemek için büyük miktarda mayın ve patlayıcı kullandığını da ortaya çıkarıyor. Gazze'nin kuzeyinde, özellikle de Erez sınır kapısının sınırındaki Beyt Hanun bölgesinde kalan evleri ve altyapıyı yok etmek için Amerikan yapımı bombalar kullanıldı.

Gazze Şehri yakınındaki diğer bölgeler ise terör devleti İsrail'in Gazze ve sınır boyunca inşa ettiği tampon bölgenin parçası haline geldi.

Gençler, Gazze Şeridi'ndeki Nuseyrat'ın kuzeybatısındaki Asra yerleşim yerinde yıkılan binaların enkazını arayan insanları uzaktan izliyor, 25 Mart 2024Gençler, Gazze Şeridi'ndeki Nuseyrat'ın kuzeybatısındaki Asra yerleşim yerinde yıkılan binaların enkazını arayan insanları uzaktan izliyor, 25 Mart 2024

BIDEN'DAN İNSANİ YARDIM OYUNU

Soykırım ordusunun Gazze'nin kuzeyinde inşa ettiği yolun gizli destekçisi ise ABD. Soykırım ordusunun inşa ettiği yolun denize uzanan kolu, ABD Başkanı Joe Biden'ın Gazze'ye insani yardım götürme kisvesi ile inşa edilmesini önerdiği yüzer iskele ile aynı bölgeye denk geliyor.

ŞARON'UN PLANI YENİDEN DEVREDE

Terör devleti İsrail, Gazze'de anayolları, koridorları ve caddeleri kontrol altına alarak ilhak sürecini yeniden başlattı. Terör devletinin eski başbakanı Ariel Şaron'un 1971'de Gazze ve Kuzey Sina'yı kuzey, orta ve güneydeki Filistinliler arasında coğrafi yakınlığı engelleyecek beş yerleşim bölgesine ayıran bir plan hazırlamıştı.

Terör devletinin eski başbakanı Ariel ŞaronTerör devletinin eski başbakanı Ariel Şaron

Şaron'un "Beş Parmak Planı" adını verdiği plan, Gazze'yi adeta dört bir yandan kuşatmayı amaçlıyordu. Ancak Şaron'un planları uzun sürmedi ve 2005 yılında Şaron hükümetinin Gazze'den tamamen çekilme kararı alması ile sona erdi.

Terör devleti İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de soykırıma devam ederken Gazze'yi ikiye bölme ve kalıcı olarak ilhak etme planını da sürdürüyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN