Trump'a yönelik 2. suikast girişiminde 'CIA'sal iz! Kim bu Ryan Wesley Routh? Rus menşeili AK-47 ile 'Ukrayna' mesajı

ABD Başkan adayı Donald Trump'a yönelik 2. suikast girişimi de bertaraf edildi. Ryan Wesley Routh isimli saldırgan kaçarken ardında Rus menşeili AK-47 tüfek bıraktı. Routh'un daha önce "Ukrayna'da savaşmaya ve ölmeye hazırım" dediği, Taliban'dan kaçan Afgan askerlerini toplayarak Ukrayna'da savaştırmak istediği biliniyor. "Trump'a suikast düzenlemekte özgürsünüz" şeklinde ifadeleri olan suikastçının bir CIA piyonu olduğuna dair iddialar da mevcut. Trump'ın seçilirse Ukrayna'ya yönelik yardımları azaltacağını dile getirmesi sonrası 'Ukrayna destekçisi' bir profil tarafından hedef alınması şüpheleri daha da artırdı.

Giriş Tarihi 15 Eylül 2024, 21:54 Güncelleme Tarihi 16 Eylül 2024, 14:02
Trump’a yönelik 2. suikast girişiminde ’CIA’sal iz! Kim bu Ryan Wesley Routh? Rus menşeili AK-47 ile ’Ukrayna’ mesajı

İÇİNDEKİLER

ABD seçimlerine barut değdi... Daha önce Pensilvanya'da silahlı saldırıya uğrayıp kulağından yaralanan başkan adayı Donald Trump'ın çevresinde yine silahlar ateşlendi.

Panik dolu anlar Florida'da kayıtlara geçti. Trump'ın West Palm Beach'teki Trump International Golf Kulübü'nde spor yaptığı sırada silahların patladığı belirtildi.

TRUMP: "GÜVENDEYİM, ASLA TESLİM OLMAYACAĞIM"

Olayın ardından kendisine ait internet sitesinden bir açıklama yapan Trump, "Güvende ve iyiyim ve kimse yaralanmadı. Tanrı'ya şükürler olsun!" dedi. "Bu dünyada bizi durdurmak için ne gerekiyorsa yapacak insanlar var" diyen Trump, "Sizin için savaşmaktan vazgeçmeyeceğim. Asla teslim olmayacağım" ifadelerini kullandı.

VANCE: "HALA BİLMEDİĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR"

Trump'ın başkan yardımcısı adayı JD Vance de sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "Başkan Trump'ın güvende olmasına sevindim. Haberler kamuoyuna yansımadan önce kendisiyle konuştum ve şaşırtıcı bir şekilde keyfi yerindeydi" ifadelerini kullandı. Vance, "Hala bilmediğimiz çok şey var ama bu gece çocuklarıma daha sıkı sarılacağım ve şükran duası edeceğim" dedi.

HARRİS: "AMERİKA'DA ŞİDDETE YER YOKTUR"

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada ise, ABD Başkanı Joe Biden ve ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in olayla ilgili bilgilendirildiği belirtilerek, "Trump'ın güvende olduğunu bilmek onları rahatlattı" denildi.

Harris de sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "Eski Başkan Trump ve Florida'daki mülkünün yakınlarında silahla ateş edildiğine dair haberler hakkında bilgilendirildi. Trump'ın güvende olmasından memnuniyet duyuyorum. Amerika'da şiddete yer yoktur" ifadelerine yer verdi.

Trump'a ikinci suikast girişimiTrump'a ikinci suikast girişimi

FBI SORUŞTURMA BAŞLATTI

FBI konuya ilişkin soruşturma başlatırken West Palm Beach Şerifi Ric Bradshaw ise şüpheli saldırı girişimine dair detayları kamuoyuyla paylaştı.

Gizli Servis'in Trump Uluslararası Golf Kulübü'nün çevresindeki çalılıklarda saat 13.30'da elinde tüfek bulunan bir şüpheli tespit ettiğini söyleyen Bradshaw, çitlerin arasından sahaya dürbünlü tüfek namlusu doğrultan şüpheliye ateş açıldığını aktardı


Suikast girişiminin altından Ryan Wesley Routh çıktıSuikast girişiminin altından Ryan Wesley Routh çıktı

Trump'tan 300 ila 500 metre uzakta olan şüphelinin daha sonra silahını bırakarak arabayla kaçtığını belirtildi.

Bölgede AK-47 tipi tüfek, iki sırt çantası ve bir GoPro ele geçirildiBölgede AK-47 tipi tüfek, iki sırt çantası ve bir GoPro ele geçirildi

AK-47, İKİ ÇANTA VE GOPRO ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelinin kaçtığı noktada dürbünlü bir AK-47 tipi tüfek, iki sırt çantası ve bir GoPro kamera ele geçirildi.

Trump'a ikinci suikast girişimiTrump'a ikinci suikast girişimi

"SİYAH NİSSAN'A BİNDİ"

Şüphelinin görgü tanıklarının yardımları sayesinde yakalandığını belirten Bradshaw, "Bize gelen ve 'Hey, adamı çalılıklardan kaçarken gördüm, siyah bir Nissan'a bindi. Aracın ve plakanın fotoğrafını çektim' diyen bir tanık bulmak harikaydı" ifadelerini kullandı. Kolluk kuvvetlerinin bunun üzerine Palm Beach'in kuzeyinde bir ilçe olan Martin County'deki I-95 otoyolundan kuzeye giden aracın yerini tespit ettiğini ifade eden Bradshaw, şüphelinin gözaltına alındığını söyledi. Martin County Şerifi William Snyder da şüphelinin yakalandığında üzerinde silahının olmadığını açıkladı.

Ryan Wesley RouthRyan Wesley Routh

Gözaltına alınan şüphelinin adının Ryan Wesley Routh olduğu ve görgü tanıkları tarafından da teşhis edildiği aktarıldı.

Peki, kim bu Ryan Wesley Routh?

ÇARPICI UKRAYNA VE AFGANİSTAN DETAYI

58 yaşında olduğu belirtilen Routh'un 2022 tarihli paylaşımlarında "Ukrayna'da savaşmaya ve ölmeye hazırım" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Aynı isim The New York Times'ın 2023 tarihli "Ukrayna'daki savaş çabalarına gönüllü olarak yardım eden Amerikalılar" başlıklı makalesinde karşımıza çıktı. Routh, o dönem gazeteye tutkulu açıklamalar yapmış ve Rusya'nın işgalinden sonra ülkeye seyahat ettiğini ve orada savaşmak için Taliban'dan kaçan Afgan askerlerini toplamak istediğini anlatmıştı.

Routh'un Ukrayna'da savaşmaya hazır olduğunu belirten demeciRouth'un Ukrayna'da savaşmaya hazır olduğunu belirten demeci

Aslen Kuzey Karolinalı olan Routh'un 2002 yılında kitle imha silahı bulundurma suçundan iki ayrı olayla ilgili olarak ceza davasında adının geçtiği belirtildi. Mahkeme kayıtlarına göre, Routh Nisan 2002'de ilk suçlamayı kabul etmiş.

İRAN SÖZLERİ... "TRUMP'A SUİKAST DÜZENLEMEKTE ÖZGÜRSÜNÜZ"

Routh başarısız girişimlerini anlattığı kitabının İran'a odaklanan bir bölümünde, "beyinsiz" bir başkan seçtiği için suçun bir kısmını üstlenmesi gerektiğini iddia etti ve "Bu yanlış karar nedeniyle bana olduğu kadar Trump'a da suikast düzenlemekte özgürsünüz" ifadelerini kullandı.

Ryan Wesley RouthRyan Wesley Routh

CIA PARMAĞI MI VAR?

Elde edilen somut veriler, suikast girişiminde bulunan Routh'un "Ukrayna'da savaşmaya ve ölmeye hazırım" sözleri, ele geçirilen Rus menşeili AK-47 tüfeği "Trump'a yönelik 2. suikast girişiminde CIA parmağı mı var?" sorusunu akıllara getirdi.

Ryan Wesley RouthRyan Wesley Routh

"CIA VE FBI TARAFINDAN YAPILDI"

ABD'deki birçok kişi bu işin doğrudan CIA ile bağlantılı olduğunu söyledi. X platformunda yapılan paylaşımlarda "Bu şahıs Başkan Trump'ın o sırada bu golf sahasında ve bu özel çukurda olduğunu nasıl biliyordu? Bu gruba ihtiyaç duyduğu tüm bilgiler verildi ve CIA ve FBI tarafından oraya yerleştirildi. Bu akılalmaz bir çılgınlık.. Demokrat Politikacılar neden Trump'ın vurulmasını istiyor?" ifadelerine yer verildi.

TRUMP'IN 'UKRAYNA'YA DESTEĞİ AZALTMA' VAADİ VE SUİKAST GİRİŞİMİ

Trump'ın seçilirse Ukrayna'ya yönelik yardımları azaltacağını dile getirdiği böylesi bir dönemde 'Ukrayna destekçisi' Ryan Wesley Routh tarafından hedef alınması şüpheleri daha da artırdı.

Donald Trump'ın yakın çevresinde silah sesleri duyulduDonald Trump'ın yakın çevresinde silah sesleri duyuldu

"ONU ÖLDÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR, KAZANMASINI ENGELLEMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAKLAR"

Temsilciler Meclisi üyesi Marjorie Taylor Greene ise "Başkan Trump, BAŞKA BİR SUİKAST GİRİŞİMİNDEN sonra güvende ve sağ salim! Tanrıya şükür! Onu öldürmeye çalışıyorlar! Kazanmasını engellemek için her şeyi yapacaklar" paylaşımında bulundu.

Trump'ın seçim kampanyasının Z kuşağı temsilcisi Bo LoudonTrump'ın seçim kampanyasının Z kuşağı temsilcisi Bo Loudon

"TANRI KORUDU, TRUMP İÇİN DUA EDİN"

Trump'ın seçim kampanyasının Z kuşağı temsilcisi Bo Loudon, "13 Temmuz'da Tanrı, Haklı Başkan Trump'ı bir suikast girişiminden korudu. 15 Eylül'de Tanrı, Trump'ı BAŞKA BİR suikast girişiminden korudu. Trump, 78 yaşında servetinin ve ailesinin tadını çıkarmak yerine, AMERİKA'YI KURTARMAK için bunları yaşıyor! TRUMP İÇİN DUA EDİN!" dedi.


Bu gelişme akıllara Trump'a yönelik suikast girişimini getirdi.

Trump geride bıraktığımız Temmuz ayında Pensilvanya'da silahlı saldırıya uğramıştıTrump geride bıraktığımız Temmuz ayında Pensilvanya'da silahlı saldırıya uğramıştı


TRUMP'A SUİKAST GİRİŞİMİ

Eski ABD Başkanı Trump, Pensilvanya'daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramış, saldırıda mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı.

ABD Gizli Servisi, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden kürsünün bulunduğu noktaya birçok kez ateş eden saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

Trump geride bıraktığımız Temmuz ayında Pensilvanya'da silahlı saldırıya uğramıştıTrump geride bıraktığımız Temmuz ayında Pensilvanya'da silahlı saldırıya uğramıştı


ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamıştı.

FBI, incelemelerin ardından suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıklamıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN