ABD’den üçüncü dünya savaşı sinyali! Putin harekete geçti: Hava sahasında Rusya alarmı! 4 askeri uçak tespit edildi

ABD, hava sahasında Rus uçaklarının tespit edildiğini duyurdu. ABD gazetesi NewsWeek, Rusya’nın Sovyet döneminden sonra ilk kez harekete geçtiğini vurgularken ABD ise Rusya’yı açıkça tehdit etti. Üçüncü dünya savaşının sinyali olarak görülen ABD-Rusya restleşmesinde tehditler havada uçuşuyor. Peki, ABD-Kanada sınırında neler oluyor?

Giriş Tarihi 03 Mayıs 2024, 16:21 Güncelleme 03 Mayıs 2024, 16:24
ABD’den üçüncü dünya savaşı sinyali! Putin harekete geçti: Hava sahasında Rusya alarmı! 4 askeri uçak tespit edildi

İÇİNDEKİLER

ABD Rusya'ya karşı alarm durumuna geçti. Kuzey Amerika Havacılık ve Uzay Savunma Komutanlığı (NORAD), perşembe günü ABD hava sahası yakınında faaliyet gösteren dört Rus askeri uçağı tespit edildiğini ve uçakların takip edildiğini duyurdu.

RUS UÇAKLARI ABD HAVA SAHASINDA

ABD gazetesi NewsWeek, Rus uçağının ABD egemen hava sahasının dışında bir tampon bölge olan Alaska Hava Savunma Tanımlama Bölgesi'nde gözlemlendiğini duyurdu. NORAD'dan yapılan açıklamada Rus uçağının uluslararası hava sahasında kaldığı ve ABD ya da Kanada'nın egemen hava sahasına girmediği duyuruldu.

NORAD, bölgede Rus uçak faaliyetlerinin düzenli olarak tespit edildiğini ve doğrudan bir tehdit olarak görülmediğini kaydetti.

ABD'DEN "KARŞILIK VERMEYE HAZIRIZ" TEHDİDİ

Bölgedeki Rus uçaklarının uydu, radar ve savaş uçaklarından oluşan katmanlı bir savunma ağı aracılığıyla takip edildiğini belirten NORAD, "Kuzey Amerika'nın savunmasında bir dizi cevap seçeneğini uygulamaya hazır olduklarını" vurguladı.

Rus devlet haber ajansı RIA Novosti, Tu-95MS füze taşıyıcılarının Alaska'nın batı kıyısı açıklarında uçuş yaptığını doğruladı.

PUTİN HAREKETE GEÇTİ: İLK DEVRİYE DEĞİL

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2007'de Sovyet dönemindeki bombardıman uçaklarının Rusya sınırlarının ötesinde düzenli devriye gezilerine gönderilmesi uygulamasını yeniden canlandırdı. ABD, şubat ayında da bölgede Rus uçakları tespit edildiğini duyurmuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN