Akdeniz’de bir facia daha!
takvim.com.tr
takvim.com.tr

Akdeniz'de bir facia daha!

İtalya'nın Sicilya Adası açıklarında 45 Afrikalı göçmeni taşıyan teknenin batması sonucu 41 kişinin öldüğü, 4 kişinin kurtarıldığı bildirildi.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Joel Millman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, batan teknedeki 41 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin askeri gemi tarafından kurtarıldığını söyledi.
Teknenin Trablus'tan geçen cumartesi günü ayrıldığını belirten Millman, teknedeki göçmenlerin hepsinin Afrikalı olduğunu ve kurtarılan 4 kişiden ikisinin Nijeryalı, birinin Ganalı diğerinin ise Nijerli olduğunu ifade etti.
Sahil güvenlik ekipleri, son 5 günde İtalya ile Libya arasında insan kaçakçılarının yoğun olarak kullandığı, Sicilya Kanalı olarak anılan bölgede yaklaşık 6 bin kaçak göçmeni kurtardı.
Geçtiğimiz günlerde de Libya'dan İtalya'ya gitmek üzere yola çıkan ve yaklaşık 550 kaçan göçmen taşıyan bir tekne Akdeniz'de alabora olmuştu. Olayın ardından 400 kişi kaybolmuştu.
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN