MYANMAR'DA SAĞLIK ÇALIŞANLARININ DARBE SONRASI İŞ BIRAKMASI KOVİD-19'LA MÜCADELEYİ YAVAŞLATTI
Myanmar'da 1 Şubat'ta gerçekleştirilen askeri darbe sonrası başta doktorlar ve sağlık çalışanlarınca başlatılan sivil itaatsizlik, Kovid-19 testlerinin aksamasına ve sağlık sisteminin çökmesine yol açtı.
Kırgızistan'ın dış ticaret hacmi, salgının başladığı ve önlemlerin uygulandığı 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 19 düştü.
Gana'da, onlarca milletvekili ve Meclis çalışanında Kovid-19 tespit edildiği bildirildi. Meclis Başkanı Alban Bagbin, 17 milletvekili ve 151 Meclis çalışanında Kovid-19'a rastlanmasının ardından dezenfeksiyon çalışmaları için Meclisin 2 Mart'a kadar kapalı olacağını belirtti.
Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca'nın birlikte geliştirdiği Kovid-19 aşısının kullanımını geçici olarak askıya alan Güney Afrika Cumhuriyeti, birinci faz aşılama çalışmalarında ABD'li ilaç şirketi Johnson & Johnson'ın ürettiği aşıları kullanacak.
Güney Kore ise Oxford-AstraZeneca'nın Kovid-19 aşısını tüm yetişkinler için onayladığını açıkladı. Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı, AstraZeneca'nın iki tam dozunu, firmanın 18 yaşın üzerindeki yetişkinlere uygulanan üçüncü aşama klinik deneyleri hakkında daha fazla veri sunması şartıyla onayladı.
TACİKİSTAN'DA SON BİR AYDA KOVİD-19 VAKASI SAPTANMADI
Tacikistan'da, son bir ayda Kovid-19 vakası tespit edilmedi. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, salgının ilk defa Nisan 2020'de görüldüğü Tacikistan'da, en son 10 Ocak'ta 3 vaka saptanırken, bu tarihten itibaren yeni vakaya rastlanmadı.
Katar ile Suudi Arabistan arasında 14 Şubat itibarıyla Ebu Semra Sınır Kapısı üzerinden Kovid-19 önlemlerine uyularak ticari faaliyetlerin başlayacağı bildirildi.