İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in genç kalmasını sağlayan yemek sırları açıklandı. Sarayın 11 yıllık eski aşçısı şef Darren McGrady, bilinmeyenleri yeni kitabında anlattı. Kraliyet ailesinin sofrasının 63 yıldır 'çok da değişmediğini' ifade eden McGrady yayımladığı 'Eating Royally' adlı kitabında, kraliçenin oldukça düzenli ve istikrarlı bir yeme alışkanlığının olduğunu, nişastalı besinleri hiç tüketmediğini, zamanla meydana gelen yemek kültürlerindeki değişiklikleri ise kademeli olarak menüsüne dahil ettiğini söyledi. İşte o itiraflar:
KRALİÇE İÇİN KEK VAZGEÇİLMEZ Kraliçe, mevsiminde olan yemekleri yemeye özen gösterir.
Özellikle tereyağ konusunda çok tutkuludur.
Masaya doymak için değil, yaşamak için oturur.
Kek tutkusu vardır ve her seyahatinde yanında mutlaka kek vardır.
Nişasta tüketmeyen II. Kraliçe Elizabeth, daha çok protein ve salata yiyor.
Yılın 8 ayı, öğle yemeğinde ızagara balık ve salata gibi yemekler yiyen II. Kraliçe Elizabeth, patates tüketmeyi tercih etmiyor.
Kraliçe Elizabeth, yemeklerin atılmasını sevmiyor. Bu nedenle yemeklerinin yanına limon gibi garnitürlerin konulmasını istemiyor.
McGrady çok özel bir aşçı
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN