CANLI | BM'de yoğun diplomasi trafiği! Başkan Erdoğan, Lübnan Başbakanı Necip Mikati'yi kabul etti

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York'ta Lübnan Başbakanı Necib Mikati'yi Türkevi'nde kabul etti. Görüşmede Başkan Erdoğan, Türkiye'nin İsrail tarafından hedef alınan Lübnan'ın yanında olduğunu belirtti.

Giriş Tarihi 25 Eylül 2024, 20:35 Güncelleme Tarihi 25 Eylül 2024, 23:12
CANLI | BM’de yoğun diplomasi trafiği! Başkan Erdoğan, Lübnan Başbakanı Necip Mikati’yi kabul etti

İÇİNDEKİLER

    Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York'ta peş peşe kritik görüşmelerini sürdürüyor.

    CANLI ANLATIM
    23:07 25 Eylül 2024
    BAŞKAN ERDOĞAN ABD TEMASLARINI TAMAMLADI

    79. BM Zirvesi kapmasında kritik görüşme ve toplantılarda bulunan Başkan Erdoğan New York’taki Türkevi'nden ayrılıyor.

    22:21 25 Eylül 2024
    GİNE BİSSAU CUMHURBAŞKANI TÜRKEVİ'NDE

    Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu dolayısıyla New York'ta bulunan Başkan Erdoğan, Türkevi'nde temaslarını sürdürüyor.

    Başkan Erdoğan, ikili görüşmeleri kapsamında, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Embalo ile bir araya geldi. Görüşme basına kapalı gerçekleşti.

    21:45 25 Eylül 2024
    IRAK BAŞBAKANI TÜRKEVİ'NDE

    Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkevi'nde Irak Başbakanı Muhammed Şiya el Sudani ile bir araya geldi.

     

     

    Cumhurbaşkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, Başkan Erdoğan Birleşmiş Milletler 79'uncu Genel Kurulu nedeniyle bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde, Irak Başbakanı Muhammed Şiya el Sudani ile Türkevi’nde bir araya geldi. 

     

    21:08 25 Eylül 2024
    SUDAN LİDERİNİ KABUL ETTİ

    Başkan Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu nedeniyle bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan ile Türkevi’nde bir araya geldi

     

     

    20:44 25 Eylül 2024
    "TÜRKİYE LÜBNAN'IN YANINDA"

    Başkan Erdoğan, temasları kapsamında Lübnan Başbakanı Mikati ile bir araya geldi. Görüşme basına kapalı gerçekleşti.

     

     


    Görüşmede,Başkan Erdoğan, Lübnan Başbakanı Mikati ile görüşmesinde, Türkiye'nin İsrail tarafından hedef alınan Lübnan'ın yanında olduğunu belirtti.

    Erdoğan, Mikati ile görüşmesinde, uluslararası toplumun İsrail saldırganlığını durduracak bir çözümü acilen hayata geçirmesi gerektiğini ifade etti.

     

     

    16:57 25 Eylül 2024
    ORTA DOĞU VE UKRAYNA GÖRÜŞÜLDÜ

    Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’yi kabulünde, Ortadoğu ve Ukrayna ile ikili ilişkiler ele alındı.

    İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu için New York’ta bulunan Başkan Erdoğan’ın, Meloni ile görüştüğü belirtildi.

    Açıklamada, "Görüşmenin merkezinde, Orta Doğu'da giderek zorlaşan durumun yanı sıra, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ile adil ve kalıcı bir barış arayışının desteklenmesi konusundaki ortak taahhüt yer aldı. " ifadesi kullanıldı.

    Açıklamada ayrıca, ikili ilişkiler bağlamında, münasebetlerin daha da güçlendirilmesi amacıyla iki hükümet arasında bir zirve ve bir İş Forumu’nun en kısa sürede yapılması yönündeki ortak isteğin yinelendiği bildirildi.

    TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN