Botsvana’dan Almanya’ya hortumlu tehdit! 20 bin fil Berlin’e yürüyecek

Güney Afrika ülkesi Botsvana, Almanya’yı 20 bin fil göndermekle tehdit etti. Botsvana Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi, ülkede fil sürülerinin mülklere ve mahsullere hasar verip insanların ölümüne yol açtığını belirtti ve av malzemelerinin satışını yasaklayan Almanya’ya 20 bin fil konusunda şakasının olmadığını söyledi.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :03 Nisan 2024 , 18:10 Güncelleme Tarihi :03 Nisan 2024 , 18:29
Botsvana’dan Almanya’ya hortumlu tehdit! 20 bin fil Berlin’e yürüyecek

İÇİNDEKİLER

Güney Afrika ülkesi Botsvana Almanya'yı 20 bin fil göndermekle tehdit etti. Botsvana Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi, "Eğer Yeşiller her şeyi biliyorsa avlanmadan fillerle nasıl yaşanacağını da göstermeleri gerekiyor" dedi.

Botsvana Devlet Başkanı Mokgweetsi MasisiBotsvana Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi

ALMANYA'YA HORTUMLU TEHDİT

Botsvana'da fil avcılığını önlemek isteyen Almanya, Botscana'yı fil avcılığını sonlandırmaya zorlamak için av malzemelerinin satışını yasakladı.

Botsvana Devlet Başkanı Masisi ise 130 bin filin yaşadığı ülkede koruma çabaları sonucunda fil nüfusunun patlama yaşadığına dikkat çekti ve fil sürülerinin mülklere ve mahsullere hasar verip, insanların ölümüne yol açtığını belirtti.

Masisi, avcılığının, fil nüfusunu kontrol altına almak için etkili bir yöntem olduğuna değinerek, "Berlin'de oturup Botsvana'daki meselelerimiz hakkında fikir sahibi olmak çok kolay" ifadelerini kullandı.

ŞAKASI YOK: 20 BİN FİLİ BERLİN'E GÖNDERECEK

Botsvana'nın mevcut fil nüfusunu azaltmak için halihazırda Angola'ya 8 bin fil verdiğini hatırlatan Masisi, fil nüfusunun korunmasına yönelik faaliyetlere devam etmeleri durumunda Almanya'ya 20 bin fil gönderebileceklerini ifade etti. Masisi, bunun bir şaka olmadığını vurgulayarak, hayır cevabını da kabul etmeyeceklerini belirtti.

Dünya fil nüfusunun yaklaşık üçte birine ev sahipliği yapan Botsvana'da fil avcılığı 2014 yılında yasaklanmıştı. Bu yasak, fil nüfusundaki patlama ve yerel halkın talebi doğrultusunda 2019'da kaldırılmıştı.

Alman Çevre Bakanlığı, Afrika ülkelerine av malzemesi ihracatına kısıtlama getirilmesi yönünde bir girişimi gündeme getirmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN