CIA IŞİD'medi!

İşte IŞİD'le CIA eski başkanı David Petraeus'un bir ilişkisi daha... NSA, IŞİD'in Musul işgali dahil her detayı CIA'e verdi. Ancak CIA, bu bilgiyi yok etti

Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :23 Haziran 2014
CIA IŞİD’medi!

İÇİNDEKİLER

Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, IŞİD'in, çuvalcı paşa David Petraeus tarafından organize edildiğini yazdı... Dünyanın farklı ülkelerinde de gündeme bomba gibi düşen bu yazı, Alman medyasında da geniş yer buldu. Hatta bunu destekleyen bir haber de dün Alman medyasında manşet oldu. Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu NSA'in IŞİD'i yaklaşık 3 yıldır izlediği ve liderlerinin tüm telefon görüşmelerini de dinlediği hatta Musul'u işgal etmeden bu bilgiye sahip olduğu ortaya çıktı.

BU ÖZEL BİGİYİ TÜRKİYE'DEN GİZLEDİLER
CIA'ya aktarılan bu bilgilerin 'top secret' olarak kaldığı ve kesinlikle başka ülkelerle paylaşılmaması konusunda karar alındığı belirtildi. Bilgilerin büyük bir kısmının yok edilmesine karar verildi. Şimdi başta Türkiye olmak üzere, müttefiklerine bu konuda bilgi vermeyen ABD'nin, 'IŞİD ve David Petraeus' bağlantısı nedeniyle bu seçeneği tercih ettiği iddia edildi.

NEW YORK'TA BULUŞURUZ DEMİŞTİ
IŞİD'in lideri Ebu Bekir Bağdadi, terör bağlantılarına rağmen 2009 yılında ABD'liler tarafından serbest bırakılmıştı. Irak'taki Bucca Cezaevi'nden çıkarken, kampın başındaki Amerikalı komutana, "Sizinle New York'ta görüşeceğiz" demesi de, Petraeus'la olan bağlantısının bir başka kanıtı olarak gösterildi.

BARZANİ'DEN BAĞDAT'A REST
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye ile sürekli irtibat halinde olduklarını söyledi. Türkiye ile çok önemli bir anlaşma yaptıklarını belirten Barzani, "Bu anlaşmadan rahatsız olanlar var. Kuzey Irak bölgesini ötelemek kimsenin haddine değil. Musul'da kaçırılan Türkler'le ilgili elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.

Tam bir Türk düşmanı olan Petraeus, kendisiyle aynı çizgide olan Henry Kravis tarafından bir CIA iştirakı olan KKR Küresel Enstitüsü'nün Başkanlığı'na getirildi.

HURDALAR GELİYOR

İran, IŞİD nedeniyle zor günler geçiren Bağdat'a destek verir gibi yaptı. Irak Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı Sözcüsü Korgeneral Kasım Ata, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "İran elinde tuttuğu Irak'a ait 130 savaş uçağını iade etti. Bu uçaklar, IŞİD'e karşı yürüttüğümüz savaşta kullanılacak" dedi. 1990 yılında Kuveyt'i işgali sırasında İran'a getirilen uçakların şu anda hurda olduğu iddia edildi.