Donald Trump'tan suikast girişimi sonrası ilk konuşma! O anları anlattı! Biden'a yüklendi! Sürpriz isim sahneye çıktı

Eski ABD başkanı ve ABD seçimleri için Cumhuriyetçilerin başkan adayı olan Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti'nin Ulusal Kongresinin kapanış toplantısında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında "4 ay sonra muazzam bir başkanlık zaferi kazanacağız" diyen Trump, vaatlerini sıraladı. Biden'a sert yüklendi. Suikast anını da anlatan Trump, "Bir şeyin bana vurduğunu duydum. Sağ elimi kulağıma götürdüm, her taraf kanla doluydu" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 19 Temmuz 2024, 06:20 Güncelleme Tarihi 19 Temmuz 2024, 13:38
Donald Trump’tan suikast girişimi sonrası ilk konuşma! O anları anlattı! Biden’a yüklendi! Sürpriz isim sahneye çıktı

İÇİNDEKİLER

Eski ABD başkanı ve ABD seçimleri için Cumhuriyetçilerin başkan adayı olan Donald Trump, ABD'nin Milwaukee eyaletinde Cumhuriyetçi Parti'nin Ulusal Kongresinin kapanış toplantısında açıklamalarda bulundu.

"Tüm Amerika'nın başkanı olmak için adaylığı kabul ediyorum, sadece Amerika'nın yarısı için değil" ifadelerini kullanan Trump, sadece Amerika'nın yarısını kazanmanın başarı olmadığını vurguladı.

Konuşmanın sonunda kongre salonuna balonlar bırakıldı.Konuşmanın sonunda kongre salonuna balonlar bırakıldı.

Trump, "İnanç, bağlılık ve gururla ABD başkanlığına adaylığınızı kabul ediyorum." ifadelerini kullandı.

YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK
Trump, kasımda çok büyük bir zafer elde edeceklerini belirterek, herkes için yeni bir güvenlik dönemi başlayacağının, toplum içindeki bölünmüşlüğün "iyileştirilmesi" gerektiğinin altını çizdi.

Donald Trump.Donald Trump.

"4 ay sonra muazzam bir zafer kazanacağız" diyen Trump,"Bu korkunç saldırıya rağmen bu akşam birlik ve kararlılıkla bir aradayız. Hiç olmadığım kadar daha kararlıyım." diyerek suikaste ilişkin konuştu.

"HER YER KANLA DOLUYDU"
Suikast anını anlatan Trump, "Güzel bir gündü. Müzik oldukça yüksekti ve sahneye çıktım. Herkes bana tezahürat ediyordu ve benim arkamda ve sağımda büyük bir ekran vardı. Ekrandaki grafiği görmek için sağıma döndüm. çok yüksek bir ses duydum, bir şeyin bana vurduğunu duydum. Sağ elimi kulağıma götürdüm, her taraf kanla doluydu. Saldırı altında olduğumuzu anladım ve yere çömeldim. Cesur gizli servis elemanları sahneye koştular. Büyük bir risk alıp üstüme atladılar. Kafamı çevirmeseydim, suikastçı hedefini başarıyla vurmuş olacaktı ve ben bugün burada olamayacaktım." ifadelerini kullandı.

Trump, silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski itfaiye şefi Corey Comperatore'nin kaskını da öptü.

Trump, kendisine yönelik gerçekleştirilen suikast girişiminde vurulan Corey Comperatore'ye ait bir kask ve itfaiyeci ceketini öpüyor.Trump, kendisine yönelik gerçekleştirilen suikast girişiminde vurulan Corey Comperatore'ye ait bir kask ve itfaiyeci ceketini öpüyor.

Trump, konuşmasında son zamanlarda ülkedeki siyasi kutuplaşmanın arttığını işaret ederek, muhalefetin hukuken suçlanmaması veya siyasi anlaşmazlığın şeytanlaştırılmaması gerektiğini söyleyerek, "Bu ruhla Demokrat Parti, adalet sistemini silahlandırmayı ve siyasi rakiplerini demokrasi düşmanı olarak etiketlemeyi derhal bırakmalıdır." dedi.

BİDEN YÖNETİMİNE YÜKLENDİ
Kasımda yapılacak seçimlerin "ülke tarihinin en önemli seçimi" olacağını savunan Trump, Biden yönetimine sert sözlerle yüklendi.

"SONDAJ YAPACAĞIZ"
Mevcut iktidarın ekonomi, enerji, düzensiz göçmen sorunu, dış politikadaki problemleri çözemeyeceğini savunan Trump, "Bu gece Amerika'nın büyük halkına şu sözü veriyorum. Yıkıcı enflasyon krizini sona erdireceğim, faiz oranlarını ve enerji maliyetini derhal düşüreceğim. Sondaj yapacağız bebeğim, sondaj" diye konuştu.

Trump, iktidara geldiğinde Rusya, Ukrayna, İsrail dahil şu an mevcut olan uluslararası bütün krizleri çözeceğini söyleyerek, "Ben başkan olsaydım bunların hiç biri zaten asla olmazdı." ifadelerini kullandı.

ELEKTRİK ARAÇLARA SON
Trump ayrıca "Yeşil enerji saçmalığına son vereceğiz. İlk gün elektrikli araç planını sona erdireceğim. En büyük otomotiv fabrikaları bizde olacak. Hepsinde ABD halkı çalışacak." şeklinde konuştu.

Trump," ABD'li otomotiv üreticilerinin Meksika, Çin ya da diğer ülkelerde fabrika kurmalarının da önüne geçecek." dedi.

Sınırı kapatıp, duvar inşasını bitireceğini ve yasadışı göç krizini sonlandıracağını söyleyen Trump, Rusya-Ukrayna ile İsrail-Hamas savaşları da dahil olmak üzere "mevcut yönetimin yarattığı her bir uluslararası krizi sona erdirme" sözü de verdi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren konuşmasının sonunda Trump, "Sadece birkaç gün önce sizinle olan yolculuğum neredeyse sona eriyordu. Ama bu gece yine buradayız, hep birlikte toplanmış, geleceği konuşuyoruz" sözlerine yer vererek, katılımcılardan tekrar başkan seçilmek için destek istedi.

MELANİA DA ORADAYDI
Trump, konuşmasının sonunda sahneye çıkan aile üyeleriyle müzik ve tavandan bırakılan balonların eşliğinde kongreye katılan partililere veda etti.

Trump'ın şu ana kadar kampanyasında hiçbir şekilde yer almayan eşi Melania'nın orada olduğu görüldü.

Trump, eşi için 'Bu yolculukta, muhteşem eşim Melania'nın bana eşlik etmesinden büyük onur duyuyorum' dedi.

Trump'ın eşi Melenia.Trump'ın eşi Melenia.

Amerikan güreşi yıldızı ve oyuncu Hulk Hogan ise Trump sahneye çıkmadan önce kısa bir konuşma yaptı. Hogan, kampanya kıyafetini ortaya çıkarmak için gömleğini yırtarak kalabalığı heyecanlandırdı.

Trump, FiveThirtyEight'in ulusal anketlerden hesapladığı ortalamalara göre Biden'ın 2,7 yüzde puan önünde bulunuyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN