Gazze’de altı esir daha ölü bulundu! Hamas yetkilisi Netanyahu ve Biden’ı sorumlu tuttu! İsrail'de eylem çağrısı: Ülke titreyecek

Gazze’de altı İsrailli esir daha ölü bulundu. Aralarında Amerikan vatandaşlarının da olduğu belirtilen esirlerin İsrail’in hava saldırılarında hayatını kaybettiği ortaya çıkarken Hamas’ın üst düzey yetkilisi İzzet el-Rişk, esirlerin ölümünden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD Başkanı Joe Biden’ı sorumlu tuttu. Rehine Aileleri Forumu ise İsrail'de eylem çağrısı yaptı ve "Netanyahu rehineleri yüzüstü bıraktı, bu artık bir gerçek. Yarından itibaren ülke titreyecek. Halkı ülkeyi durma noktasına getirecek bir eylem için çağrıda bulunuyoruz" dedi. İsrail basını ise "İsrailli rehineler Netanyahu'nun koalisyonunu hayatta tutabilmesi için öldü" dedi.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :01 Eylül 2024 , 12:00 Güncelleme Tarihi :01 Eylül 2024 , 17:37
Gazze’de altı esir daha ölü bulundu! Hamas yetkilisi Netanyahu ve Biden’ı sorumlu tuttu! İsrail’de eylem çağrısı: Ülke titreyecek

İÇİNDEKİLER

İsrail ordusu cumartesi günü Gazze'de altı esirin daha cesedinin bulunduğunu duyurdu. Hamas yetkilisi İzzet el-Rişk, pazar günü yaptığı açıklamada altı rehinenin ölümünden İsrail'i ve ABD'yi sorumlu tuttu.

ESİRLER İSRAİL HAVA SALDIRISINDA ÖLDÜRÜLDÜ

Hamas'ın üst düzey yetkililerinden İzzet el-Rişk, cumartesi günü Gazze Şeridi'nin güneyinde bir tünelde ölü bulunan altı İsrailli esirin İsrail hava saldırılarında öldürüldüğünü söyledi.

El-Rişk ayrıca kuşatma altındaki topraklarda 11 aydır devam eden saldırılarda ABD'yi "taraflılık, destek ve ortaklık" nedeniyle suçladı. Esirlerden biri çifte ABD-İsrail vatandaşıydı, diğeri ise Rus-İsrail vatandaşıydı.

İngiliz The Guardian gazetesi Gazze’de hala 101 İsrailli esir olduğunu belirtti. İngiliz The Guardian gazetesi Gazze’de hala 101 İsrailli esir olduğunu belirtti.

HAMAS YETKİLİSİ BIDEN'I SUÇLADI

El-Rişk, Hamas'ın Biden'dan daha çok tutukluların can güvenliğini önemsediğini belirterek örgütün Biden'ın önerisini ve BM Güvenlik Konseyi kararını kabul ettiğini vurguladı.

El-Rişk, Netanyahu'nun öneriyi ve kararı reddettiğini, yönetiminin de Başbakan'ın iktidarını sürdürme konusunda bir anlaşmaya varılmasını engellemeyi amaçlayan taleplerini kabul ettiğini söyledi.

ESİR AİLELERİNDEN EYLEM ÇAĞRISI

Netanyahu'yu ateşkes anlaşmasının önüne geçmekle suçlayan aileleri ise kitlesel protesto çağrısında bulundu. Rehine Aileleri Forumu tarafından yapılan açıklamada, "Netanyahu rehineleri yüzüstü bıraktı, bu artık bir gerçek. Yarından itibaren ülke titreyecek. Halkı ülkeyi durma noktasına getirecek bir eylem için çağrıda bulunuyoruz" ifadelerine yer verildi.

İSRAİL BASINI NETANYAHU'YU HEDEF GÖSTERDİ

Haaretz yazarı Amos Harel rehinelerin ölmesinden Netanyahu'yu suçlu bulduğunu belirtti ve "İsrailli Rehineler Netanyahu'nun Koalisyonunu Hayatta Tutabilmesi İçin Öldü" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN