İngiltere’de hastane krizi! Acil servisler yine doldu taştı: 270 hasta ölümle burun buruna

İngiltere’de sağlık krizi devam ediyor. Sadece şubat ayında 150 bin hastanın hastanelerdeki kapasite sorunu nedeniyle acil servis ünitelerinde saatlerce beklediği bildirilirken hastanelerdeki eksiklikler dolayısıyla sağlık hizmeti alamayan 270 kişinin ise ölümle burun buruna olduğu belirtildi.

Giriş Tarihi 01 Nisan 2024, 19:10 Güncelleme 01 Nisan 2024, 20:37
İngiltere’de hastane krizi! Acil servisler yine doldu taştı: 270 hasta ölümle burun buruna

İÇİNDEKİLER

İngiltere'de sağlık krizi yeniden has safhaya ulaştı. Geçtiğimiz yıl acil servislerin içinde bulunduğu kriz dolayısıyla her hafta yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği İngiltere'de yatak sorunu devam ederken 270 hasta sadece acil servisler müsait olmadığı için ölümle burun buruna.

150 BİN HASTA ACİL SERVİSTE BEKLETİLDİ

İngiltere'de yalnızca şubat ayında 150 bin hasta en az yarım gün boyunca acil servis ünitelerinde bekletildi.

Daily Mail, geçtiğimiz yıl, acil servislerde hastane yatakları için geçen bekleme süresi içinde haftada en az 250 kişinin boşu boşuna hayatını kaybettiğini bildirdi. Oda ve yatak bulamayan bu insanlar koridorlarda ve hatta otomobillerde beklemek zorunda kalıyordu.

SAĞLIK KRİZİ TIRMANIYOR

Kraliyet Acil Tıp Koleji Başkanı Dr. Adrian Boyle, İngiltere'deki hastane krizini çözmek için acil müdahale gerektiğini söyledi.

İngiltere Ulusal Sağlık Servisi (NHS), personel sıkıntısı ve eşi benzeri görülmemiş talep nedeniyle durumun daha da kötüleşeceği konusunda uyarıda bulunuyor. Hastane çalışanları sosyal hizmet sektöründeki kapasite eksikliği nedeniyle sorunun giderek daha da büyüdüğüne dikkat çekiyor.

HASTALAR 12 SAAT SIRA BEKLİYOR

İngiltere Ulusal Sağlık Servisi'nin şubat ayı rakamlarına göre Blackpool Eğitim Hastaneleri'ne başvuran hastalar muayene için en az 12 saat sıra bekliyor. Ülkedeki diğer hastanelerde de durum farklı değil.

270 KİŞİ ÖLÜMLE BURUN BURUNA

Daily Mail, geçtiğimiz yıl acil servislerde bekleyen hastaların gerçek sayısının 1,6 milyona yaklaştığını belirtti. Raporlara göre her hafta 12 saat bekletilen yaklaşık 270 hastanın bekleme nedeniyle hayatını kaybedeceği belirtiliyor.